Facebook ve Instagram siyasi reklamları kabul edecek

Platforma kayıtlı kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook siyasi reklamlar konusunda kararlılığını sürdürüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.01.2020, 10:00
Facebook ve Instagram siyasi reklamları kabul edecek

2012 yılında popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı satın alan Facebook, iki uygulama için de siyasi içerikli reklamları kabul edecek.

Facebook birkaç ay önce yaptığı siyasi reklam açıklamasıyla tepki toplamasına rağmen, kararlılığını sürdürüyor. Facebook, politikacıların platformdaki reklamlarda yer almasına izin veren tutumunu savunmaya devam ediyor.

Webtekno'nun haberine göre Facebook tarafından yapılan açıklamada bu tutum, insanların kendilerine liderlik eden siyasi figürlerden haber alabilmesi, kamuoyunun farklı söylemleri inceleyebilmesi ve tartışılabilmesi ilkesine dayanıyor.

Facebook'un aldığı bu karar, popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram için de geçerli olacak. Platformun aldığı kararın tersini savunanlarla birlikte, bu kararı siyasi reklamlar üzerinde şeffaflık ve daha fazla kontrol sağlayacağını düşündükleri için destekleyenler de bulunuyor.

Facebook eleştirileri azaltabilmek için, kullanıcıların kaç reklam göreceğini içeren bir araç olan reklam kütüphanesini de kullanıma sunacağını söyledi. Böylece yayınlanan reklamların aldığı geri dönüşler kullanıcılarla paylaşılabilecek.

Yorumlar (0)