Facebook, TikTok’ta: Z kuşağını ele geçirecek yeni akımlar yolda

Dünyaca ünlü sosyal uygulama Facebook, TikTok’a da el attı. TikTok tarafından doğrulanan Facebook’a ne tür paylaşımların yapılacağı merak konusuyken hedefin Z kuşağı olduğu ve yeni akımların da beraberinde geleceği düşünülüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.03.2022, 17:09 18.03.2022, 09:24
Facebook, TikTok’ta: Z kuşağını ele geçirecek yeni akımlar yolda

Dünyanın bir numaralı sosyal medya uygulamaları arasında ilk 3 sıradaki yerini daima koruyan Facebook, son dönemlerde genç yaşlı fark etmeksizin herkesi ele geçiren video uygulaması TikTok’a katıldı. TikTok, dünyaca ünlü sosyal platforma tik (onaylama) vererek gerçek bir hesap oluşturulduğunu doğruladı. 

Kısa sürede on binlerce kişi takip etti

Facebook’u TikTok’ta yalnızca birkaç dakika içerisinde on binlerce kişi takibe aldı. Saat 13.00 itibarıyla hesabın 23 bin takipçisi bulunuyor. Şu anda Facebook’un profilinde yayınlanmış herhangi bir gönderi bulunmazken uygulamanın bir diğer uygulamaya üye olması, akılları karıştırdı. Dijital güvenlik üzerine analizler yapan pek çok kişi, “Facebook’un TikTok’ta ne işi var?” sorusunu yöneltmeye başladı. Bir kesime göre Facebook, TikTok ile arasındaki rekabeti belirlemek için; diğer kesime göre reklamını yapmak için; bir başka kesime göre de beta test kullanıcılarını işe almak için bu platforma katıldı. Bu sorular çok yakında yanıt bulacak. 



“İnsanlar birlikte daha fazlasını yapabilir”

Facebook, TikTok biyografisinde oldukça anlamlı bir cümleye yer verdi. “İnsanların birlikte olduğunda tek başına yapacaklarından daha fazlasını yapabileceklerine inanıyoruz.” cümlesini yazan hesap, Facebook uygulamasının Google Play Store üzerinden indirilmesini sağlayan bir linki de servis etti. 

Facebook, son çeyrekte gözden düştü

Facebook’un ismi 2021’in son çeyreğinde değiştirilmiş ve “Meta” olarak duyurulmuştu. Şirkette köklü değişikliklere gitmek isteyen Meta, son çeyrek kullanıcı verilerini yayınlayarak aktif kullanıcı sayısı ve trafiğinde düşüş meydana geldiğini herkese duyurmuştu. Şirketin, TikTok’a üye olarak özellikle Z kuşağına yönelik içerikler üretmesi ve genç kesimi yeniden Facebook’a yönlendirmesi bekleniyor. 



“Amacımız, topluluk oluşturmak”

Bir Meta sözcüsü, Facebook’un TikTok’a resmen katıldığını ise şu sözlerle duyurdu: “Küresel markalar, hizmet ve ürünlerini tanıtmak, dünyanın diğer ucundaki insanlara duyurmak ve kullanıcılarla etkileşim kurmak için her gün farklı sosyal medya platformlarına dahil oluyor. TikTok ve benzeri diğer platformlar da buna hizmet ediyor. Meta olarak topluluk oluşturma ve markamızın varlığını koruma amacımız, diğer markalarla aynı.”

Yorumlar (0)