Facebook, TikTok karşısında atağa geçti

TikTok'un yasaklandığı Hindistan'da Facebook 'Kısa Videolar' adıyla yeni bir özelliğini test etmeye başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.08.2020, 22:38 17.08.2020, 22:42
Facebook, TikTok karşısında atağa geçti

Dünyanın en popüler kısa video uygulamalarından olan TikTok'un her geçen gün kullanıcı sayısının artışa geçmesi birçok diğer şirketi de harekete geçirmişti.

Facebook yaklaşık olarak bir buçuk sene önce tıpkı TikTok gibi bir uygulamayı hayata geçirmişti. Lasso adı verilen uygulamayla birlikte TikTok'un karşısına çıkan sosyal medya şirketi, istediği başarıyı elde edemeyince uygulamayı kullanımı sonlandırmıştı.

TikTok'un karşısında Facebook durmaya kararlı

TikTok'un ABD yönetimiyle yaşamış olduğu sorunların ardından Hindistan'da da yasaklanmasının ardından Çinli şirketin karşısına rakip olarak çıkmak isteyen Facebook tekrar harekete geçti.

Sosyal medya şirketi tarafından Facebook uygulamasına yerleştirdiği "Kısa videolar" adındaki yeni özelliği Hindistan'da test edilmeye başlandı.

Hindistan pazarında Facebook resmen atağa kalktı

TikTok'un Hindistan'da yasaklanmasıyla birlikte pazarı hiç kimseye kaptırmak istemeyen Facebook, geçtiğimiz günlerde yayınlanmış olan Instagram Reels özelliğini ilk olarak Hindistan'da kullanıcılara açmıştı.

Bununla birlikte TikTok'un aynı Amerika'da yaptığı gibi Hindistan'da olan hisselerini de satıp yasaktan kurtulmayı planladığı iddia ediliyor.

Yorumlar (0)