Facebook'tan tepki çeken karar!

Facebook, Singapur'da hükümetinin talebi ile muhalif bir haber sitesinin paylaşımının altına düzeltme notu ekledi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.11.2019, 16:51 30.11.2019, 17:05
Facebook'tan tepki çeken karar!

Singapur'daki tartışmalı bir internet yasası, ilk defa bir sosyal medya devine düzeltme yayımlattı.

Bu yasa kapsamında Singapur'da bakanlar, sosyal medya platformlarına, yanlış olarak niteledikleri paylaşımlarla ilgili uyarı niteliğinde bir ibare koymalarını söyleyebiliyor.

Fakat Singapur'daki hak örgütleri ise ifade özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesi ile bu yasayı eleştiriyor.

Singapur'da seçime hile karıştırıldığı yönünde iddialar ve bir muhbirin tutuklandığına dair suçlamaları içeren paylaşım, 23 Kasım'da "States Times Review" isimli Facebook hesabında yayımlanmıştı.

Singapur hükümeti ise geçen ay yürürlüğe giren tartışmalı yasadan aldığı yetki ile haber sitesinin sahibi Alex Tan'dan bu paylaşımını düzeltmesini istedi. Fakat Alex Tan, hükümetin "yanlış" olarak nitelendirdiği bu paylaşımla ilgili düzeltme notu yayımlamayı reddetti.

Bunun üzerine Singapur hükümeti, Facebook'tan uyarı yayımlamasını istedi. Bu talebi olumlu cevaplayan Facebook da bugün gündeme gelen paylaşımın altına "Facebook'un yasalara göre size, Singapur hükümetinin bu paylaşımda yanlış bilgi bulunduğunu belirttiğini söylemesi gerekmektedir" ibaresini ekledi.

Facebook tarafından yayımlanan söz konusu düzeltme notu sadece Singapur'daki Facebook kullanıcıları tarafından görülebiliyor.

Hakkında soruşturma başlatılan "States Times Review" isimli Facebook hesabının sahibi Alex Tan ise hükümetin Facebook üzerinden harekete geçmesinden sonra aynı haberi Twitter, Google ve Linkedin'de de paylaştığını söyledi. 
 

Yorumlar (0)