Facebook'tan sonra Youtube'da 'korona aşısı' için adım attı

Facebook'un korona aşısına ilişkin yanıltıcı bilgiler içeren reklamlara izin vermeyeceğini paylaşmasından ardından YouTube'dan da benzer bir hamle geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2020, 00:35
Facebook'tan sonra Youtube'da 'korona aşısı' için adım attı

Youtube tarafından koronavirüse ilişkin geliştirilen aşı adaylarına dair doğru olmayan bilgiler içeren videoların engelleneceği duyuruldu.

Bütün dünyayı etkisi altına alan korona salgınıyla mücadelede aşı çalışmaları bütün hızıyla devam ederken, sosyal medya devlerinden de çalışmalara ilişkin destek faaliyetleri gelmeye devam ediyor.

Facebook’tan son olarak aşıları güvenli olmadığı veya faydası olmadığı şeklinde gösteren reklamlara izin vermeyeceği bilgisi gelmişti.

Youtube’dan da korona aşısına ilişkin yeni adım

Aşı çalışmalarına ilişkin bir adım da YouTube’dan geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, aşıların Dünya Sağlık Örgütü ve yerel sağlık otoriteleri tarafından kabul gören uzman görüşlerinin dışındaki bilgilerin paylaşıldığı videolar için platformda izin çıkmayacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, “Korona aşısının çalışmalarının hayati ve acil hale geldiği bu koşullarda yanıltıcı bilgileri siteden kaldırmak amacıyla doğru kurallara sahip olmak gerektiğini düşünüyoruz.” denildi.

Facebook’un aldığı yasak kararı yalnızca reklamlar için geçerli olurken, YouTube tarafından alınan bu karar ise bütün içerikler için getirilmiş oldu.

Yorumlar (0)