Facebook'tan iptal olan Diem'in ardından "Zuck Bucks" sürprizi

Teknoloji dünyasında konuşulan iddialara göre Facebook iptal olan Diem projesi sonrasında Meta dünyasında kullanım için yeni bir sanal para birimi üzerinde çalışmalar yapıyor. İşte detaylar…

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.04.2022, 00:45
Facebook'tan iptal olan Diem'in ardından "Zuck Bucks" sürprizi

Facebook’un çatı firması olan Meta, eski kripto para projesi Diem ya da Libra’nın ardından şimdi ise başka planlar yapıyor.

2020 yılının sonlarına doğru Facebook’un üzerinde çalıştığı yeni kripto para birimi olan Libra’nın Ocak ayında piyasaya çıkartılabileceği konusu konuşuluyordu. Libra’nın 1 ABD dolarına eşit olacağı da yine söylentiler arasındaydı.

İlk defa 2019 senesi Haziran ayında hayatımıza giren Libra için içlerinde Lyft, Uber, Spotify, PayPal, Mastercard, Coinbase” gibi isimlerin desteklediği büyük bir ağın oluşturulması amacı vardı. Libra’nın Amerika Birleşik Devletleri merkezli resmi onay almadan para birimini kullanıma açmayacağını söylemişti ve 2020 senesinde ise yasal engellerle karşılaşılınca Libra projesi son buldu. Libra Diem, Libra Assosciation ise Diem Association oldu.

Son olarak ise kripto varlık projesi olan Diem’in de Meta tarafından sonlandırıldığı kaydedildi. Firmanın kripto varlık projesini sonlandırması sonrasında yeni bir sanal para için hazırlanmaya başladığı iddiaları dolaşmaya başladı.

Meta’nın yeni para biriminin adı ne olacak?

Facebook yani yeni adıyla Meta’nın ilk kripto para birimi olan Diem’de işler yolunda gitmemiş olacak ki geçtiğimiz günlerde bu proje sonlandırıldı.

Meta’nın kurucusu olan Zuckerberg resmi olamyan bilgilere göre Meta servislerinin içerisinde kullanılabilecek bir para birimi üzerine daha çalışıyor. Yeni projeyle kişilerin bu paralarla servisler içinde alım satım yapabileceği ifade ediliyor. Meta’nın bu iddia edilen projeyle Roblox için hazırlanmış olan ve büyük bir başarı getiren oyun içi sanal para Robux’tan ilham olabileceği de kaydediliyor. Adının Zuck Bucks olabileceği konuşulurken bunun bütünüyle bir kripto para olmayabileceği de ifade ediliyor,.

Bununla birlikte Meta’nın Facebook özelinde başka planlarının da yer aldığı ve arkasında jeton sisteminin yer aldığı kaydedildi. Kaynaklara göre jetonlar Facebook gruplarına faydalı destek veren veyahut benzeri faydalarda olan kullanıcılar için verilecek. Instagram ve Facebook’un içinde NFT satışı amacıyla kolları sıvayan Meta, maddi konulara ilişkin büyük planlar yapıyor olabilir.

Yorumlar (0)