Facebook'tan gençler için yeni hamle

Facebook, ABD Senatosu'nda sosyal medya mecrasına yönelik eleştirilerin ardından, gençleri yararlı olmayan içeriklerden uzak tutmaya yönelik yeni önlemler alacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.10.2021, 01:10 11.10.2021, 15:28
Facebook'tan gençler için yeni hamle

Facebook Küresel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg, ABD medyasına verdiği demeçte, gençlerin yararlı olmayan içeriklere devamlı baktığında, sistemlerinin onları farklı içeriklere yönlendirmeye çalışacağını dile getirdi.

Uzun süre Instagram'da zaman geçiren gençleri 'mola ver' uyarısıyla ara vermeye de teşvik edeceklerinin altını çizen Clegg, regülatörlerin, içeriği kuvvetlendirmek için kullanılan Facebook algoritmalarına erişimine müsaade etme düşüncesine de açık olduklarını ifade etti.

Sosyal medya devinden şeffaflık sözü

Clegg, Facebook'un bundan böyle daha şeffaf olacağını ve kullanıcılarının güvenliğini sağlamak adına yeni yöntemler uygulayacağını kaydetti.

Facebook, eski bir personelinin, ABD Senatosu'nda, firmanın yüksek karı, kamu güvenliğine tercih ettiği yönünde ifade vermesi ve akabinde hizmetlerinde dünya çapında meydana gelen yaklaşık olarak 6 saatlik kesintiyle eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Yorumlar (0)