Facebook, siyasi reklamları donduracak!

Facebook, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) 3 Kasım günü gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinden bir hafta önce siyasi reklamlara izin vermeyeceğini bildirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.09.2020, 17:35
Facebook, siyasi reklamları donduracak!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimleri, 3 Kasım 2020'de gerçekleştirilecek.

Söz konusu seçimlere az bir zaman kala sosyal medya platformu Facebook'tan "siyasi reklam" açıklaması geldi.

Mark Zuckerberg, başkanlık seçimlerine müdahale tedbirleri dâhilinde verilen kararı açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) karıştığını ve başkanlık seçimi sonuçlarının muhtemelen uzun süre içerisinde öğrenilebileceğini kaydeden Mark Zuckerberg, sivil itaatsizlik durumunun baş edilemeyecek boyutlara ulaşabileceğini belirtti.

Mark Zuckerberg, bu seneki seçimlerin öncekilerden çok daha farklı olacağına dikkat çekerek, tüm vatandaşların demokrasiyi koruması gerektiğini aktardı. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerine bir hafta kala adayların herhangi bir iddiayı cevaplayacak kadar vakitlerinin bulunmaması ihtimalinin göz önünde bulundurulduğunu kaydeden Mark Zuckerberg, söz konusu seçimlerin sonuçları duyurulmadan önce zafer kazandığını bildiren adayların yaptıkları paylaşımlara uyarı etiketinin ekleneceğini ifade etti. 

Mark Zuckerberg, başkanlık seçimleri için oy vermeye giden kişilerin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanabileceğini ileri süren paylaşımların, sosyal medya platformundan silineceğini bildirdi. 

Yorumlar (0)