Facebook Nedir?

. Daha sonra kurulduğu bölge olan Boston çevresinde olan insanlar tarafından çok sevilen Facebook, kısa bir süre içerisinde popüler olmuş

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.06.2020, 23:55
Facebook Nedir?

Günümüzde en çok tercih edilen sosyal medya unsurlarından biri olan Facebook, milyonlarca aktif kullanıcıya ulaşmayı başarabilmiş bir internet oluşumudur. 2004 Yılının şubat ayında bilgisayar mühendisi ve aynı zamanda program geliştirme uzmanı olan Mark Zuckerberg tarafından oluşturuluyor. İlk faaliyetlerine, Harvard Üniversite’nde eğitim gören tüm öğrencilerin birbirleri ile tanışıp iletişim içerisinde olması için kurulmuştu. Daha sonra kurulduğu bölge olan Boston çevresinde olan insanlar tarafından çok sevilen Facebook, kısa bir süre içerisinde popüler olmuş ve Harvard’ın dışına çıkmayı başarmıştır. Kullanım sıklığının artmasının ardından bütün coğrafyalara yayılmış ve insanlar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. 31 Ağustos 2013 yılında açıklanan son verilere göre, dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci sitesi olmayı başarmıştır. Ayrıca Facebook oluşumunu en çok ziyaret eden ülkelerin sıralaması da ABD, Panama, Norveç, Avustralya ve Türkiye olarak sıralanıyor.

 Facebook Nasıl Kullanılır?

 Oluşturulan veritabanı bakımından her kesimden insanın kullanımına açık olarak faaliyete geçirilen Facebook’un kullanımı oldukça basit ve anlaşılırdır. Öyle ki günümüzde Facebook hesabı olmayan bir insanlar, yok denecek kadar az seviyelerdedir. Okuma yazma yetisine sahip olmayan insanların bile Facebook kullanabilmesi için özel simgeler geliştirilmiş ve bu sayede pratik ve rahat bir şekilde kullanım sunulmuştur. Facebook platformunu kullanmaya başlayabilmek için yapmanız gereken ilk adım, bir Facebook hesabı oluşturmaktadır. Daha sonra açtığınız profilinizi diğer insanlara tanıtabilmek için düzenlemeniz gerekiyor. Bu düzenleme aşamasında kendi fotoğraflarınızı sisteme yükleyebilir ve kişisel bilgilerinizi kullanıcılarla paylaşabilirsiniz. Tanıdığınız ve iletişim halinde olmak istediğiniz arkadaşlarınızın Facebook hesapları varsa onları arkadaş listenize ekleyebilir ve anlık olarak sohbet edebilme şansını yakalayabilirsiniz. Ayrıca canlı durum bölümünü o an hissettiklerinizi, başınıza gelenleri veya arkadaş listenizdeki kişilerle paylaşmak istediğiniz herhangi bir durumu ekleyerek sergileyebilirsiniz.

Yorumlar (0)