Facebook, kurgusal evreni için 10 bin işçi alacak 

Facebook, kurgusal evren hayalini gerçekleştirmek için 10 bin işçi alacağını duyurdu. Şirket, yeni istihdamın Avrupa Birliği ülkelerinden yapılacağını ve çoğu kişinin de kalifiye mühendislerden oluşacağını aktardı. Zuckerberg, sanal gerçeklik evreninde geleceği gördüğünü ve bu sebeple böyle bir adım atacağını ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.10.2021, 10:32
Facebook, kurgusal evreni için 10 bin işçi alacak 

Sosyal medya devi olarak gösterilen Facebook, sanal gerçeklik seti “Oculus” markasını satın aldı. Bu marka üzerinden Oculus Quest ve Horizon isimli sanal gerçeklik evrenlerini geliştirmeye başlayan sosyal medya devi, bu konudaki adımlarını ileri seviyelere taşımaya karar verdi.  

“Horizon” adında bir dünya yaratacak 

Facebook, sanal gerçeklik adımlarını bir sonraki seviyeye taşınmaya hazırlanırken Horizon isminde bir dünya yaratmaya başladığını duyurdu. Şirket, kuracağı bu sanal gerçeklik evrenini “Metaverse” ismiyle dünya kamuoyuna servis edecek. İnternet üzerindne yapılan sanal bir dünya anlamını taşıyan Metaverse’ye girebilmek için ise sanal gerçeklik gözlüğüne ihtiyaç duyulacak. 



Avrupa Birliği atağa geçti 

Facebook’un yeni bir evren kuracağının duyulmasının ardından ise Avrupa Birliği harekete geçti. AB, Facebook’un ihtiyaç duyacağı 10 bin kişilik çalışan grubunun kendi ülkelerinden karşılanmasını istedi. Sosyal medya devinin ise bu konuya olumlu baktığı öğrenildi. 

Uzman mühendislerden oluşan grup kurulacak 

Facebook, alınacak 10 bin çalışanın büyük bölümünün 5 sene içerisinde bir araya getirileceği ve bu kişilerin uzmanlığını almış olan mühendisler arasından seçileceğini duyurdu.  

Şirketin CEO’su ve kurucusu Mark Zuckerberg’in “şiddetli” bir sanal evren savunucusu olduğu ve bu sebeple Facebook’un yeni sanal evreni oluşturmak konusunda hızlı ve atak adımlar attığı bildirildi. Sosyal medya devi, “Şu anda en büyük önceliğimiz sanal evren.” şeklinde bir blog paylaşımında dahi bulundu.  



Facebook, uluslararası iş birliği için hazır 

Facebook, yeni sanal evreni oluşturmak konusunda tek başına hareket etmeyeceğini ve uluslararası şirketlerden bu konu hakkında iş birliği tekliflerine açık olduğunu duyurdu ve hatta bu amaçla da kar amacı gütmeyen gruplarla iş birliği yapmak için 50 milyon dolarlık yatırımın yapıldığı; yeni yatırımlara da sıcak bakıldığı bildirildi. Sanal evrenin oluşturulma sürecinin 10 seneyi bulacağı tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0)