Facebook harekete geçti: Aşı karşıtı hesaplar kapatıldı

Facebook, Kovid-19 aşılarının insanları şempanzeye dönüştürdüğü iddiasını ortaya atan ve bu yönde paylaşımda bulunan Rus kaynaklı 300’ü aşkın Instagram ve Facebook hesabını kapattığını açıkladı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.08.2021, 11:19 12.08.2021, 11:23
Facebook harekete geçti: Aşı karşıtı hesaplar kapatıldı

Dünya genelinde vaka ve can kayıplarında artış yeniden başlarken bir yandan da aşı kampanyaları sürüyor.

Salgından kurtulmak için bir yandan ciddi bir çaba harcanırken, öte yandan ise aşı karşıtlığı ciddi bir seviyeye ulaşmış durumda.

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyorlar

Aşı karşıtlığına ilişkin kampanya yürütmek isteyenlerin, yoğun olarak sosyal medyada hareket alanı bulduğu ve aşılara ilişkin birçok yalanın ortaya atıldığı belirtildi.

Facebook bu hesapları kapattı

Sosyal medya platformu Facebook, Kovid-19 aşısına ilişkin güvenilirliğe zarar veren paylaşımlarda bulunan kişilerin hesaplarını kapattığını açıkladı.

Temmuz raporunda Facebook, “Rusya’dan 243 Instagram ve 65 Facebook hesabını kaldırdık. Bunları, genel anlamda işlemleri Rusya’dan yürüten ve İngiltere’de tescilli bulunan marketing şirketi Fazze ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Öte yandan bu hesapların Latin Amerika, Hindistan ve daha az olmakla birlikte ABD’ye odaklı olduğu öne sürüldü.

“Kampanyalar, yanlış bilgilendirmeyi hedefliyordu”

Raporda, 2020 Kasım-Aralık döneminde bu hesaplardan, “AstraZeneca isimli Kovid-19 aşısının insanları şempanzeye dönüştürdüğü” yönünde iddiaların bulunduğu paylaşımlar yapıldığı ve 5 aylık suskunluğun ardından Pfizer aşısının bu sefer saldırılara maruz kaldığı, hackerların elde ettiği belirtilen kapalı bir belgenin yayınlandığı ifade edildi.

Öte yandan raporda, “Kampanya yanlış bilgilendirmeyi hedefliyordu, çok sayıda internet forumunda yanıltıcı dilekçeler ve yayınlar üretildi.” sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)