Facebook görsel verilerin taşınmasını kolaylaştırıyor!

Kullanıcı verilerini kötüye kullanma ve veri ihlâlleri nedeniyle yasal baskı altında kalan Facebook, üyelerinin fotoğraf ve video kayıtlarını Google gibi diğer platformlara taşıyabileceği yeni sürümünü devreye sokmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.12.2019, 01:52
Facebook görsel verilerin taşınmasını kolaylaştırıyor!

Kullanıcılar Facebook’un devreye soktuğu yeni özellik sayesinde görsel verilerini Google gibi diğer platformlara kolay bir şekilde aktarabilecek.
Facebook’un devreye sokacağı bu özellik ile dünyanın dört bir yanındaki Facebook kullanıcıları fotoğraflarını farklı platformlara sunacağı sistem kullanıcılara 2020’nin ilk yarısında sunulacak.

Facebook, ABD’li ve Avrupalı internet güvenliğinden sorumlu makamlar, rekabet ihlâli ve müşteri tercihlerini kısıtlama ve yönlendirme yapıp yapmadığı konusunda araştırmalarını sürdürürken, Facebook’un kişisel verilerinin kontrolünü de incelemeye almıştı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bu kontrolün üzerine veri taşıma ile ilgili yeni kuralların devreye sokulacağının bildirisini yapmıştı.

Facebook, veri taşınmasını sağlayacak bu yeni sistemin özelliklerini, kişisel verilerin gizliliğinin korunması adına İngiltere, Almanya, Brezilya ve Singapur’daki devlet kadroları, akademisyenler, düzenleme ve denetleme otoriteleriyle işbirliği yaparak yürüttüğünü belirtmişti.

Yorumlar (0)