F16'lar için geliştirildi, ihracat fırsatına dönüştü

F16 uçaklar için geliştirilen Arıza Giderme Eğitim Simülatörü, dünya genelindeki F16 kullanıcılarına satılması, bu projeyi bir ihracat fırsatına dönüştürdü.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.03.2021, 15:29
F16'lar için geliştirildi, ihracat fırsatına dönüştü

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve HAVELSAN mühendisleri uçak bakım teknisyenlerinin, F16 uçakları için geliştirdiği Arıza Giderme Eğitim Simülatörü, dünyada genelindeki birçok F16 kullanıcısına satılması planlanıyor.

İhracat fırsatına dönüştü

F16’ların bakım personelinin eğitim seviyesinin en üst noktaya çıkarılması ve uçakların daima hazır tutulması için geliştirilen F16 Arıza Giderme Eğitim Simülatörü, bir ihracat fırsatına dönüştü.

Jet Uçak Sistemleri Program Müdürü Koray Uyar, F16 Simülatör Tedarik Projesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığının bu simülatörlere ilişkin en büyük destekçisi olarak sorumluluk aldıklarını belirtti.

Simülatörlerin geliştirilmesinin son aşamada olduğunu kaydeden Uyar, sene sonunda Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim etme planlarının olduğunu aktardı. Tamamen milli ve yerli kaynaklarla geliştirilen simülatörü, sadece Hava Kuvvetlerinde kullanmayı değil, dünya genelindeki F16 kullanıcılarına satmayı planladıklarını ifade ederek bu projenin bir ihracat fırsatına dönüştüğüne işaret etti. 

Yorumlar (0)