Eski televizyon, bütün köyün internetini kesti!

Galler'de her sabah yaşanan internet kesintisinin sebebi "eski televizyon" çıktı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.09.2020, 15:20
Eski televizyon, bütün köyün internetini kesti!

Dünya genelinde birçok kişi artık internete erişim sağlayabiliyor. Fakat ara sıra internet kesintisi gibi problemler ile karşılaşılabiliyor. 

Galler'de bulunan Aberhosan isimli köyde ilginç bir olay meydana geldi. Söz konusu köyde her sabah saat 07.00'da internet kesiliyordu. Çözüm olarak köyde bulunan bütün kabloluları değiştiren mühendisler, bunun da işe yaramadığını görmüşlerdi. 

"Televizyonun buna neden olacağını düşünmedim"

Aberhosan isimli köyde her sabah meydana gelen internet kesintisinin sebebinin "eski televizyon" olduğu anlaşıldı. 

Televizyonun sahibi olduğu öğrenilen şahıs, böyle bir şeyin tüm köyde internet kesintisine neden olabileceğini düşünmediğini söyledi. 

"Her sabah aynı saatte açıyordum"

Söz konusu şahıs, televizyonu ikinci el olarak satın aldığını ve her gün saat 07.00 sularında açtığını kaydederek, problemin kendi evinden kaynaklandığını fark edince şaşkınlığa uğradı. 

Openreach, elektrik kesintisine neden olan televizyonu bulabilmek için özel bir cihaza başvurdu. Söz konusu cihaz, ikinci el televizyonun SHINE (yüksek düzey atımlı frekans) yaydığını saptadı. Sinyalin, diğer teknolojik cihazların çalışmasını önleyebildiği bildirildi. 

"Sokak aydınlatmaları bile interneti kesebilir"

Suzanne Rutherford isimli mühendis şefi, birçok elektronik ürünün internet kesintisine neden olabileceğini kaydederek, kesintilerin sokak aydınlatmaları ve mikrodalgalardan bile kaynaklanabileceğine dikkat çekti. 

Söz konusu mühendis şefi, insanların modern standartlara uygun olan elektronik cihazlar kullanmaları gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)