Ermenilerden Elon Musk'a: Türksat 5A görevini iptal edin!

Azerbaycan'a verdiği destek nedeniyle Türkiye'ye iyice bilenen Ermeniler, Türksat 5A fırlatma görevinin iptalinin gerçekleştirilmesi için SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a adeta mail yağdırdı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2020, 15:20 28.10.2020, 15:25
Ermenilerden Elon Musk'a: Türksat 5A görevini iptal edin!

SpaceX isimli uzay taşımacılığı şirketi, 30 Kasım günü Türksat 5A uydusunu Falcon 9 roketi ile uzaya fırlatacak. 

Elon Musk'ın sahibi olduğu şirket, söz konusu uyduyu Florida'daki Cape Canaveral'da yer alan fırlatma merkezinden uzaya yollayacak. 

Azerbaycan ordusunun cephe hattında Türkiye'nin desteği ile Ermenistan ordusunu ağır kayıplara uğratmasını hazmedemeyen Ermeniler, Türkiye'ye saldırmak için yeni bir yöntem buldu.

Ermeniler, Türksat 5A fırlatma görevinin iptalinin gerçekleştirilmesi için SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a adeta mail yağdırdı. Söz konusu maillerin, "Elon Musk Ermeni olsaydı?" başlığı ile gönderildiği fark edildi. Söz konusu kişiler, SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın kendisini Ermenilerin yerine koyup empati yapması ve bu şekilde gereken kararı vermesi gerektiğini düşündü. 

SpaceX isimli uzay taşımacılığı şirketinin, Türksat 5A uydusunu uzaya yollamasına yalnızca bir aylık zaman kaldı. Öte yandan, Türkiye ile söz konusu şirket arasında uzun süre önce gerçekleştirilen bir anlaşma da mevcut. Bu yüzden Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in birkaç maile bakarak fırlatma görevinin iptalini gerçekleştirmesi olası değil. 

Türksat 5A uydusu ile büyük bir alanda veri haberleşme hizmetlerinin yanı sıra televizyon yayıncılığı gibi hizmetler sunulacak. Söz konusu alanlar şöyle:

- Türkiye,

- Orta Doğu,

- Orta Batı Afrika,

- Akdeniz,

- Karadeniz,

- Avrupa,

- Kuzey Afrika,

- Güney Afrika,

- Ege Denizi. 

Türksat 5A uydusunun 31 derece doğu yörüngesine konumlandırılacağı ve 2021 senesinin ikinci çeyreğinde hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)