Ericsson, Hindistanlı startup firmasıyla çalışacak

Ericsson yapay zeka çalışma sahasının yarısını Hindistan’daki startup firması Niche AI'ya ayırdı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.09.2019, 11:58 17.09.2019, 11:05
Ericsson, Hindistanlı startup firmasıyla çalışacak

İsveçli telekomünikasyon üreticisi Ericsson, Hindistan’ın Karnataka eyaletinin başkenti ve Asya’nın silikon vadisi olarak adlandırılan şehir olan Bengaluru’daki yapay zeka merkezinde iş gücünü artırıyor. Niche AI adlı start-up firmasının iş gücünü alan Ericsson, Hindistan’daki faaliyetleri için yapay zeka ekibindeki ileri teknoloji mühendis sayısını bu yıl 150’ye çıkaracak.

Ericsson Hindistan kanadını güçlendirmek için Global Yapay Zeka Hızlandırıcı (GAIA) programını geçen yıl başlatmıştı. Yapay zeka ve makine öğrenmesi yöntemlerini kullanarak açık kaynak çözümleri üzerine çalışmalar yapan firma telekomünikasyon ağını modernleştirmeyi amaçlıyor.

Ericsson'un yapay zeka programındaki mühendis nüfusunun yarısı Hindistan’da

Ericsson, GAIA programındaki yüksek kalifiyeli mühendis sayısını bu yıl sonuna kadar 300’e çıkaracak ve yarısını Hindistan’da konumlandıracak. “Nesnelerin internetinin (IoT) gelişimindeki ivmeli büyüme, ağ yönetimindeki geleneksel yöntemleri işlevsiz hale getirdi. Yapay zeka ve Makine Öğrenmesi kullanarak yönetim, organizasyon, sağlık gibi birçok ölçümü yapabiliriz ve makine öğrenmesi teknikleriyle 5G ve radyo istasyonları arasındaki sinyal hacimlerini optimize edip batarya ömrünü koruyabiliriz.” diyen Ericsson Bengaluru AR-GE başkanı Sanjeev Tyagi konu hakkında finansa ayrıntı vermedi.

Niche AI adlı start-up firması tüm beklentilerimizi karşıladı

Tyagi, duyurusunda “Firmaları büyüklüklerine ve temel yetkinliklerine göre değerlendiriyoruz. Mühendislik ekibinin kabiliyetlerini, firma kültürlerini ve çeşitli parametrelini incelediğimizde Niche AI firması tüm beklentilerimizi karşıladı.” diyerek ekledi.

Hindistan teknoloji devi olacak

Bağımsızlığını kazanalı henüz 72 yıl olan Hindistan, yazılım, uzay teknolojileri gibi alanlarda atağa geçti. Hindistan’daki teknoloji firmaları telekomünikasyon devi Ericsson’un da odağında olduğu gibi birçok dünya devi firmanın da gözdesi. Teknoloji endekslerinin tahminlerine göre Hindistan, 2050 yılında dünya devi olacak.

Yorumlar (0)