Erdoğan’dan Tank Palet açıklaması: “Kim ki bunu söylüyorsa yalancıdır” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tank Palet Fabrikası’nın Katar’a satıldığını söyleyenlere yanıt verdi: “Fabrikanın tapusu devlette, öyle de kalacak.” 

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.07.2021, 15:38 02.07.2021, 22:44
Erdoğan’dan Tank Palet açıklaması: “Kim ki bunu söylüyorsa yalancıdır” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrikada konuşma yapan Erdoğan, buranın Katar’a satıldığını iddia edenlere sert çıktı: “Fabrikamızın mülkiyeti ve hazinenin tahsisi, Milli Savunma Bakanlığı’ndadır. Fabrikanın tapusu devlette, öyle de kalacak. Buradaki işçilerimizin kadrosu da MSB’ye bağlı olan Asfat’ta; denetim yetkisi de MSB’de. Katar, buranın yalnızca finansal ortağıdır. Tank Palet, yüzde 49 Katar, yüzde 51 oranında Türk finansının ortaklığındadır.” 



“Kim ki bunu söylüyorsa, yalancıdır” 

Erdoğan: “Buranın Katar’a satıldığını iddia ediyorlar. Kim ki bunu söylüyorsa, yalancıdır. Bay Kemal’in işi gücü yalan. Sürekli yalan ve iftirayı tekrarlayan bu zat, yargı tarafından tazminat cezasına da çarptırıldı. Katarlı gençlerin ülkemizde sınavsız tıp fakültesi okuyacağı yalanını söyledi daha yeni. Bay Kemal, iddianı ispat etmezsen namertsin. Sen, gençlerimize saygısızlık yapıyorsun.” 



"Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras, eserlerimiz"

“SİHA’larımızla göklerde destan yazdığımız gibi Altay tankı ile de karada aynı başarıyı göstereceğiz. Altay tankımız, Tank Palet’te üretilecek. Mühendislerimizin de katkısıyla buradaki faaliyetleri yerli ve milli imkanlarla yürüteceğiz. Türk Savunma Sanayii’nin gurur abidesi olan fabrikamız yeni yatırımlarla ve yeni insan kaynaklarıyla geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras, her alanda olduğu gibi savunma sanayii alanında da yapacağımız eserlerdir.” 

Yorumlar (0)