Erdoğan, "Yeni bir çığır açacağız" diyerek duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, senede 40.000 kişiye 400.000 saat ücretsiz eğitim verecek olan Metal Sanayicileri Sendikası Teknoloji Merkezi ile teknolojide yeni bir çığır açılacağını ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.08.2020, 16:45
Erdoğan, "Yeni bir çığır açacağız" diyerek duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Metal Sanayicileri Sendikası Teknoloji Merkezi'nin açılışına katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüse (Covid-19) rağmen kamu kurumları ile özel sektörün yatırımlarını asla aksatmadığını ifade etti.

Erdoğan, Metal Sanayicileri Sendikası Teknoloji Merkezi'nin 200 milyon TL'lik bir yatırımla oluşturulduğuna dikkat çekerek, senede 40.000 kişiye 400.000 saat ücretsiz eğitim verecek olan merkez ile teknolojide yeni bir çığır açılacağını kaydetti. 

Normalleşme süreciyle beraber hem kayıpların yerinin doldurulduğunu hem de üretimin hız kesmeden sürdürüldüğünü aktaran Erdoğan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinden sadece sağlık turizmi alanında değil, her alanda güçlenerek çıkacağını belirtti.

Erdoğan, şirketlerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde rekabetçi fiyatları, kaliteli ürünleri ve güvenilirlikleri ile kendilerini gösterdiğini kaydederek, her zaman üreticilerin yanında olunduğunu söyledi.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) etkileri azaldıkça Türkiye'nin de başarısına başarı katmaya devam edeceğini aktaran Erdoğan, girişimcilerin asla bürokrasinin durgunluğuna ve faiz lobisinin acımasızlığına bırakılmadığını ifade etti. 

Erdoğan, Türkiye'nin global bir üretim ve teknoloji merkezi olacağına dikkat çekerek, artık organize sanayi bölgesine sahip olmayan hiçbir kentin kalmadığını belirtti. 

1.607 AR-GE ve tasarım merkezi ile 85 teknoparka sahip olunduğunu aktaran Erdoğan, böylece teknoloji geliştiren Türkiye hedefine biraz daha yaklaşıldığını kaydetti.

Erdoğan, ihracatın artırıldığını ifade ederek, aynı zamanda ihracatın niteliğinin de değiştirildiğini söyledi. 

Düşük teknolojili ürün ihracatının bırakıldığını belirten Erdoğan, orta-yüksek teknolojili bir üretim sistemine geçildiğini ve Türkiye genelinde yatırımların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin tüm dünyada parmakla gösterilen bir sağlık sistemine kavuştuğunu aktararak, önceden siyasi alandaki istikrarsızlıklarla gündeme gelen ülkemizin artık Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile konuşulmasını "sabrın ve emeğin" sonucu olarak değerlendirdi. 

Türkiye'nin önceden IMF (Uluslararası Para Fonu) olmadan adım atamadığını belirten Erdoğan, ülkemizin artık satın alma paritesine göre "en büyük 13'üncü ülke" unvanına sahip olduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)