Erdoğan "kaldırın" demişti, kaldırılışını gördü!

Hem görüntü hem de elektromanyetik kirliliğe yol açan kulelerin kaldırılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca tepesinde yürütülen çalışmaları havadan izledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.11.2020, 17:10 22.11.2020, 16:08
Erdoğan "kaldırın" demişti, kaldırılışını gördü!

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde tertiplenen 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'na katılan, ardından Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedavisi gördüğü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yaşamını yitiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın validesi İhsan Kadaifci'nin cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan da helikopterle hareket ederek Çamlıca tepesinde bulunan televizyon ve radyo verici kulelerinin kaldırılması için yürütülen hummalı çalışmaları havadan inceledi.

Çamlıca tepesinde yer alan televizyon ve radyo verici kulelerinin kaldırılması için yürütülen çalışmaları helikopterden inceleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Vahdettin Köşkü'ne geçti.

Çamlıca'daki televizyon ve radyo kulesinin yüksekliği

İstanbul'un silüetini bozması dışında elektromanyetik kirliliğe neden olan çok sayıdaki televizyon ve radyo kulelerinin kaldırılması talimatını veren Erdoğan, tüm bu kulelerin yerine, hepsinin bir arada olacağı, sağlıklı, sağlam ve estetik bir kule yapılması talimatını vermişti.

Eriştiği 369 metre yükseklik ile Avrupa'nın en yüksek kulesi unvanına sahip olan Çamlıca Televizyon ve Radyo Kulesi, elektromanyetik kirliliğe, manzarın bozulmasına ve frekans karmaşasına son veriyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Televizyon ve Radyo Kulesi üzerinden 100 radyo istasyonunun yayın yaptığını ve bunun dünyada tek olduğunu belirtmiş ve örnek bir proje olduğunun altını çizmişti.

Radyo vericilerinin birbirlerinin sinyallerine mani olan yapısının son bulduğunu kaydeden Adil Karaismailoğlu, artık frekansların birbirine karışmadığı, tüm radyo istasyonlarının yüksek kalitede yayın yaptığını ifade etmişti.

Yorumlar (0)