Endüstri 5.0’ın ayak sesleri: Robo-iskelet “Skeletonics Arrive”

Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen etkinlikte dördüncü nesil robo-iskelet “Skeletonics Arrive” meraklılarıyla buluştu. Skeletonics Arrive, insan ve robotların iş birliği olacak Endüstri 5.0’ın habercisi mi? "Skeletonics Arrive" insan iş gücünü azaltacak robotların habercisi mi?

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.12.2019, 22:04 14.12.2019, 00:36
Endüstri 5.0’ın ayak sesleri: Robo-iskelet “Skeletonics Arrive”

Kullanıcısına iki buçuk metrelik robot yönetiminin deneyimini sunan Skeletonics Arrive isimli model, Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan lansmanda robotik meraklılarının beğenisine sunuldu. Kendi ağırlığı 40 kilogram olan robotun demo versiyonu şimdilik ağırlığının 1,75 ila 2 misli arasındaki pilotuna hizmet verebiliyor ve şarjı 1 saate kadar dayanabiliyor.

Robo-iskeletler Endüstri 5.0’ın habercisi mi?

Gelecekte çok daha üstün kapasite ve yeteneklere sahip olacağı tahmin edilen robo-iskeletlerin atası sayılabilecek Skeletonics Arrive, şimdilik eğlence sektörü için hizmete sunulacak. Robotik uzmanları, robo-iskeletlerin yakın zamanda gelişeceği ve fiziksel güç isteyen görevleri Endüstri 5.0 çerçevesinde değiştireceği konusunda hemfikirler. Böylece robot ve insanların birlikte çalışmasının öngörüldüğü beşinci sanayi devriminde önemli görevler alacaklar.

Skeletonics Arrive’ın ücreti ne kadar olacak?

İngiliz gazetesi Daily Mail’in haberine göre, Japon menşeli şirketin ürettiği robot “Skeletonics Arrive”ın fiyatı 10 milyon Yen olacak, bu da yaklaşık 535 bin TL’ye tekabül ediyor. Ancak, ilk aşamada eğlence sektörü için kullanılması planlanan robo-iskelet "Skeletonics Arrive"ı satın almak için belli bir eğitimden geçilmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)