Elon Musk’tan heyecanlandıran açıklama: Tesla Robotu, kendi kişiliğini geliştirebilir

Tesla'nın insansı robotuyla açıklamalarda bulunan Elon Musk, zamanla robotun kendi kişiliğini geliştireceğini ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.01.2022, 10:38 02.01.2022, 16:16
Elon Musk’tan heyecanlandıran açıklama: Tesla Robotu, kendi kişiliğini geliştirebilir

Geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleştirilen Tesla’nın "yapay zeka günü" etkinliğinde açıklamalarda bulunan ünlü milyarder Elon Musk, firmanın insansız robotunu tüm dünyaya tanıtmıştı.

İnsanlar için ‘iyi bir arkadaş’

"Tesla Bot" ismi verilen ve insanlar için sıkıcı ya da tehlikeli olabilecek işleri yapması için geliştirilen insansı robot, ev temizliği ya da mutfak alışverişi gibi görevleri yapacak.

Dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Elon Musk, Tesla’nın piyasaya sunacağı insansı robota yönelik açıklama yaptı. Musk, Optimus Subprime kod adıyla bilinen Tesla Bot'un kullanıcılar ve insanlar için “inanılmaz bir arkadaş” olacağını dile getirdi.

“Kendi kişiliğini geliştirecek”

Robotun, insanların yapmayı sevmediği işleri yapacak olan bir yardımcı olacağını kaydeden Musk, “Süreç içinde eşsiz bir kişilik geliştirebilir. Bütün robotlar aynı değil. Bu kişilik, sahibine veya her ne ise ona uyacak biçimde gelişebilir." değerlendirmesini yaptı.

İnsan kadar hızlı

57 kilo ve 1,72 boyunda tasarlanacak Tesla Bot, saatte 8 km koşma hızına sahip olacak. Tesla araçlarında yer alan pek çok teknoloji ve sensörle donatılan insansı robot, bu sene bir prototip sürümle kullanıcıların karşısına çıkacak.

"Tesla Bot" adlı insansız robotların, bir insan gibi hızlı koşamayacağına ve güçlü olmayacağına dikkat çeken Tesla CEO'su, bir insan tarafından robotun, rahatlıkla etkisiz hale getirilebileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)