Elon Musk'tan Bitcoin'e darbe vuran paylaşım

Tesla'nın en üst yöneticisi Elon Musk, firmanın araç satışlarında Bitcoin kullanımını askıya aldığını açıkladı ve Musk'ın bu açıklamasından sonra Bitcoin’in değeri 58 bin dolardan 46 bin dolara kadar geriledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.05.2021, 11:14 14.05.2021, 09:39
Elon Musk'tan Bitcoin'e darbe vuran paylaşım

Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Elon Musk, Bitcoin işlemleri ve madenciliği için kullanılan fosil yakıtların, en kötü emisyona sahip olan kömürün artan kullanımına ilişkin endişeli olduğunu ifade etti.

Araç satışında artık Bitcoin kullanılamayacak

Tesla firmasına ait araç satışlarının Bitcoin ile yapılmasını askıya aldıklarını açıklayan Musk, "Kripto paranın birçok açıdan gelecek vaat eden bir konu olduğunu düşünüyoruz fakat bunun çevreye büyük bir bedeli olmamalı” sözlerine yer verdi.”

Tesla'nın Bitcoin satmayacağını belirten Musk, madenciliği, daha sürdürülebilir bir duruma geldiğinde gerekli işlemler için kullanmayı düşündüklerini dile getirdi. Musk ayrıca, Bitcoin madenciliği için kullanılan enerjinin yüzde 1'inden azını kullanan farklı kripto birimlerini de incelediklerini açıkladı. 

Elon Musk’ın Bitcoin’e ilişkin bu paylaşımından sonra Bitcoin’in değeri, 58 bin dolardan 46 bin dolara kadar düştü.

Amerika menşeli elektrikli araç firması Tesla, 8 Şubat'ta yapıtğı açıklamada, 1,5 milyar dolarlık bir yatırımı Bitcoin'e yatırdığını bildirmişti. Ayrıca, gelecek dönemde Bitcoin’i ödeme türü olarak kabul edeceklerini açıklamıştı.

Yorumlar (0)