Elon Musk, ‘WhatsApp değil Signal’ dedi, hisseler tavan yaptı

WhatsApp’ın 8 Şubat’a kadar kullanıcıların uygulamaya kullanmaya devam edebilmesi için onaylaması zorunlu olan, Facebook’un diğer şirketleriyle gizliliğe ilişkin kimi hususların paylaşılmasını öngören yeni gizlilik sözleşmesinin tartışmaları sürerken Tesla ve Space X CEO’su Elon Musk WhatsApp’a karşı alternatif Signal uygulamasını önerdi. Programın indirilme sıklığı artış gösterirken hisse senedi fiyatı ise birkaç günde 2 katına çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.01.2021, 13:30 10.01.2021, 12:04
Elon Musk, ‘WhatsApp değil Signal’ dedi, hisseler tavan yaptı

WhatsApp tarafından kullanıcılara getirilen “zorunlu güncelleme” sonrası, uygulama mağazalarında bulunan yeni mesajlaşma uygulamaları ön plana çıkmaya başladı.

WhatsApp mesajlaşma uygulamalarında üçüncü sırada

Space X ve Tesla’nın Üst Yöneticisi Elon Musk’ın WhatsApp’ın karşısında önermiş olduğu “Signal” isimli uygulama, uygulama marketlerinde hızlı bir yükselişe geçti.

Musk’ın alternatif programı tavsiye etmesiyle Signal’in hisseleri de iki katı değerlendi.

Signal hisseleri yüzde 100 değerlendi

Signal Advance adındaki firma birkaç gün öncesine kadar 0,60 dolardan işlem görüyordu fakat yatırımcıların bu alana yüklenmesiyle beraber mesajlaşma uygulamasıyla bağlantısı bulunmayan şirket hisseleri 2 günde yüzde 100 değer kazandı.

Bütün bilgiler Facebook şirketleriyle paylaşılacak

WhatsApp tarafından 4 Ocak tarihinde Gizlilik İlkesi güncellenerek kullanıcılara yeni ilkeleri kabul etmeleri amacıyla bildirimler yollanmıştı.

Mesajlar, hesap ilgileri, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook’un diğer şirketleriyle paylaşılmasına onay veren koşulların onaylanması amacıyla kullanıcıların 8 Şubat’a dek süresi bulunuyordu.

WhatsApp tarafından eğer yeni koşullar kullanıcılar tarafından kabul edilmezse uygulamanın kullanılamayacağı ifade edilmişti.

Avrupa Bölgesi ülkeleri dahil değil

WhatsApp’ın bu kararı gelen yoğun eleştiriler sonrası yapılan yeni bir açıklamayla Avrupa Bölgesi ülkelerini etkilemeyecek. Bu bölgede yer alan ülkeler ise Avrupa Birliği’nde bulunan ülkeler. Bunun dışında araların da Türkiye’nin de bulunduğu diğer kullanıcı ülkeler 8 Şubat’a dek güncelleme koşullarını onaylamak durumunda.

Uzmanlar tarafından AB üyesi ülkelerin yeni düzenleme kapsamına girmemesinin bir çifte standart olduğu belirtiliyor.

Onay verilmezse ne olacak?

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesine 8 Şubat’a dek onay vermeyen kullanıcılar programı kullanamayacaklar. Geçtiğimiz günlerde gelmeye başlayan onay ekranını iptal ettiyseniz bir zaman sonra yeniden sözleşme ekranı telefonunuzda karşınıza çıkacak.

Yorumlar (0)