Elon Musk'tan Twitter talebi: Bana kulak verin!

Twitter'ı satın alıp almayacağı merak edilen milyarder iş insanı Elon Musk'ın, platformun CEO'su olacağı öne sürülmüştü. İddialara göre Twitter çalışanlarıyla toplantı yapan Musk, "CEO'luk umrumda değil. Platformu değiştirmek istiyorum. Bu nedenle herkes beni dikkatle dinlemeli." ifadelerini kullandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.06.2022, 10:38 19.06.2022, 10:51 Hakan Öksüz
Elon Musk'tan Twitter talebi: Bana kulak verin!

SpaceX ve Tesla'nın sahibi olan milyarder girişimci Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu. Bu teklif, Twitter tarafından kabul edilmişti. Platformun "bot hesaplar" hakkındaki tutumunun belirsiz olduğunu kaydeden Musk, satın alma işlemlerinden vazgeçebileceğini söylemişti.

"CEO'luk görevi umrumda değil"

Konuya ilişkin merak edilenlerden biri, satın alma işleminin gerçekleşmesi halinde Elon Musk'ın, Twitter CEO'su olup olmayacağıydı. Platformun büyük bir potansiyele sahip olduğunu defalarca yineleyen Musk, CEO'luk görevi ile ilgili bir açıklama yapmamıştı. Edinilen bilgilere göre milyarder girişimci, Twitter CEO'su olmayı umursamıyor.

Platformda değişiklikler yapabilmek için hızlı karar mekanizmasının geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Musk, kendisini kısıtlayacak süreçlerin ortadan kaldırılmasını istiyor. 

"Herkes beni dikkatle dinlemeli"

Twitter çalışanlarıyla toplantı yapan Musk'ın, "Twitter CEO'su olmak umrumda değil. Yeter ki yapacağımız değişiklikler için hızlı şekilde karar alabilelim. Size 'yönetici' gibi davranmaya niyetim yok. Benim gözümde hepiniz, platformu geliştirmek isteyen arkadaşlarımsınız. Twitter'daki değişimin hızlı olmasını istiyorum. Bu nedenle çalışan herkes beni dikkatle dinlemeli. Bu değişimi doğru şekilde ve hızlı yapalım." dediği ileri sürüldü.

Daha önce yaptığı açıklamada yönetim kurulundaki pozisyonların anlamsız olduğunu belirten Musk, "Hepsi uydurma." demişti. 

Twitter'dan "1453" paylaşımı yapmıştı

Önceki günlerde sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan milyarder girişimci, İstanbul'un fethine gönderme yapmıştı. Görselde, bir Bizans askerinin "Kapıyı kilitledim mi?" şüphesiyle uykusundan uyandığı görülüyor. Bir kapının açık unutulması nedeniyle Osmanlı askerlerinin İstanbul'u fethettiğine ilişkin tarihi iddialara atıfta bulunan Musk'ın, Twitter yönetimine, "Boşuna çabalamayın. Açık bıraktığınız kapıdan girdim." mesajını verdiği iddia edilmişti.

Yorumlar (0)