Elon Musk'tan şaşırtan paylaşım! Tam 14 milyar dolara mâl oldu

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşım, şirketinin piyasa değerinin 14 milyar dolar azalmasına yol açtı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.05.2020, 12:15 02.05.2020, 12:15
Elon Musk'tan şaşırtan paylaşım! Tam 14 milyar dolara mâl oldu

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın piyasa değeri 14 milyar dolar azaldı. Bunun sebebi ise şirketin sahibi Elon Musk'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım oldu.

Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bence Tesla'nın hisse senedi fiyatı çok yüksek." ifadelerini kullandı.

Wall Street Journal gazetesi, Elon Musk'a, söz konusu paylaşımının ardından şaka yapıp yapmadığını sorduğunu ve "Hayır" cevabı aldığını yazdı. 

2020 yılının ilk döneminde hızla değer kazanan elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleri hızlı bir değer kaybına uğradı ve şirketin değeri 14 milyar dolar azaldı. 

Söz konusu düşüşün, Elon Musk'ın kişisel servetine de yansıdığı görüldü. Tesla hisselerindeki yaşanan düşüş sebebiyle Elon Musk'ın kişisel serveti de 3 milyar dolar azaldı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) bu konuda nasıl bir tutum sergileyeceği bilinmiyor. 

Elon Musk, 2018 yılında da Tesla'nın New York Borsası'ndaki geleceğini yorumladığı bir paylaşımı nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 20 milyon dolar para cezasına çarptırılmış, şirketin yönetim kurulu başkanlığından ayrılmak durumunda kalmıştı.

Yorumlar (0)