Elon Musk'tan şaşırtan Bitcoin hamlesi

Elon Musk, Tesla'nın araç satışlarında kullanımını durdurduğu Bitcoin'i kabul etmeye 'büyük ihtimalle' yeniden başlayacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.07.2021, 23:45 24.07.2021, 20:13
Elon Musk'tan şaşırtan Bitcoin hamlesi

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk, firmanın Bitcoin'i ödeme türü olarak kabul etmeye 'büyük ihtimalle' tekrar başlayacağını belirtti.

Musk, iştirak ettiği bir konferansta, SpaceX ve Tesla'nın Bitcoin yatırımının yanı sıra kendisinin de bireysel olarak Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum yatırımları olduğunu aktardı.

Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji kaynaklarına çok daha fazla geçiş olduğunu kaydederek, özellikle Çin'de kullanılmakta olan bir grup kömür santralinin kapatıldığını dile getirdi.

Mayıs ayında askıya almıştı

Musk, "Yenilenebilir enerji kullanım oranının büyük ihtimalle yüzde 50 veyahut üzerinde olduğunu ve söz konusu oranı artırmaya yönelik bir eğilim olduğunu doğrulamak amacıyla biraz daha özen göstermek istiyorum. Eğer öyleyse, Tesla büyük ihtimalle Bitcoin kabul etmeyi sürdürecek." değerlendirmesinde bulundu.

Elon Musk, geçtiğimiz mayıs ayında kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği bir paylaşımda, çevresel endişeleri gerekçe göstererek Tesla'nın araç satışlarında Bitcoin kullanımını askıya aldığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)