Elon Musk'tan Mars yorumu: Hayat zor olacak!

Mars'ı kolonize etme hayali hakkında konuşan milyarder girişimci Elon Musk, "Orada yaşam, zannedilenden çok daha zor olacak. Gidenlerin büyük bir kısmı, bir daha Dünya'yı göremeyebilir." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.04.2022, 00:55 Hakan Öksüz
Elon Musk'tan Mars yorumu: Hayat zor olacak!

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Mars'ı kolonize etme hayalini gerçeğe dönüştürmek istiyor. SpaceX şirketi ile uzay çalışmalarına hız kazandıran Musk, bu görevleri finanse etmek için çeşitli yatırımlar yapıyor. 

Bir kripto para birimi olan Dogecoin'i sık sık gündeme getiren ve Twitter'ı satın almak için 46,5 milyar doları gözden çıkaran Musk, son yılların en popüler girişimcilerinden biri oldu.

"Ciddi riskler var"

Kızıl Gezegen olarak adlandırılan Mars hakkında konuşan Musk, "Orada yaşam, zannedildiğinden çok daha zor olacak. Bu bir keyif gezisi olmayacak. Ciddi riskler var. Radyasyon, bu risklerin başlıcası. Oraya giden insanların çoğu, bir daha Dünya'yı göremeyebilir." ifadelerini kullandı.

"Aşağı yukarı 100 bin dolar"

TED konferansının başkanına demeç veren milyarder girişimci, Mars'a gidiş için ciddi bir ücret ödemek gerekeceğini söyledi. Bu ücretin 100 bin dolar civarında olacağını söyleyen Elon Musk, Mars'ta yaşamanın zorluklarından bahsetti.

Mars'ta hava koşulları nasıl?

Dünya'daki yerçekiminin Mars'tan 3 kat daha güçlü olduğunu kaydeden Musk, oraya giden kişilerin vücutlarında yapısal değişimlerin meydana geleceğini söyledi. Mars yüzeyinin volkanlarla kaplı olduğu aktaran Musk, gezegenin bazı bölgelerinde hava sıcaklığının eksi 60 santigrat dereceye kadar inebildiğini belirtti.

Yorumlar (0)