Elon Musk, Starship roketinin patlamasının sebebini açıkladı

Elon Musk, 30 Mart’ta fırlatıldıktan sonra infilak eden Starship SN11 prototipinin neden patladığına dair açıklamalarda bulundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.04.2021, 17:29 07.04.2021, 12:58
Elon Musk, Starship roketinin patlamasının sebebini açıkladı

Patlamaya motordaki yakıt sızıntısının sebebiyet verdiğini açıklayan Musk, SpaceX tarafından yapılan incelemelerin ardından bu sonuca varıldığını duyurdu.

Roketler uzay yolculuğu için geliştiriliyor

Elon Musk liderliğindeki SpaceX şirketinin geliştirdiği yeni nesil bu roketlerle, insanların Ay ve Mars’a yolculuk yapabilmelerine olanak sağlanması hedefleniyor.

Musk, açıklama yaptı

Fırlatılan roketin kısa bir süre sonra infilak etmesinin ardından patlamanın nedenlerini araştırmaya koyulan SpaceX şirketi, uzun bir incelemenin ardından patlamaya neyin neden olduğuna ilişkin bir rapor hazırladı.

Hazırlanan söz konusu raporu sosyal medya hesabından duyuran Musk, roketin fırlatıldıktan hemen sonra infilak etmesine yol açan sebebin yakıt sızıntısı olduğunu bildirdi. Musk, ayrıca patlamaya yol açan arızanın Pazar gününe kadar onarılacağını da sözlerine ekledi.

Hedefte binlerce uzay aracı var

Hedefine binlerce uzay gemisi üretmeyi koyan SpaceX şirketi, üretilecek her bir araçla 100 insanı aynı anda uzaya göndermeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)