Elon Musk Mars'ı nasıl kolonileştireceğini açıkladı

Özel uzay şirketi SpaceX Ceo'su Elon Musk, yıllardır farklı platformlarda dile getirdiği Mars'ı kolonileştirme projesinin detaylarını paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.03.2020, 08:50 09.03.2020, 16:04 Hanife
Elon Musk Mars'ı nasıl kolonileştireceğini açıkladı

Uzun zamandır insanlığı Mars'a götürmek isteyen SpaceX Ceo'su Elon Musk, Kızıl Gezegen'de insanoğlunun dünya dışındaki ilk yerleşim yeri olacak bir koloni kurmayı hedefliyor. 

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, Musk bu hayalini nasıl gerçekleştireceğini  SpaceX'te düzenlenen son toplantıda detaylandırdı. 
Aynı habere göre, Musk, Mars'ta koloni kurmak için bin adet Starship (Yıldız Gemisi) uzay gemisi inşa etmek istiyor. 

Bu proje kapsamında SpaceX her üç günde bir yeniden kullanılabilir roket ve uzay aracı üretmesini planlıyor. Musk'ın her geminin yeniden kullanılabilir olmasını ve 41 ton ağırlığı taşıyabilmelerini istedi. 

Elon Musk Kimdir?

Elon Musk kuşkusuz son dönemin en çok konuşulan ismi. 

Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi.

12 yaşında yazdığı oyunla bilişim sektöründe ilk parasını kazandı

Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı. 

Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista'ya sattı. 

Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu. 2002 yılında bu girişimini ise 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı. 

Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor. 

SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.

Yorumlar (0)