Elon Musk'ın Tesla'sı otonom sürüşe hız veriyor

Elon Musk'ın kurucusu olduğu Tesla firması, otonom sürüş testlerinin beta testleri için dördüncü seviye çalışmalara başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.11.2020, 14:12
Elon Musk'ın Tesla'sı otonom sürüşe hız veriyor

Otonom araçları her geçen gün bir önceki günden daha fazla konuşmaya başlıyoruz. Bu teknolojinin öncü birkaç isminden olan Tesla firmasında da insanın geri bildirimine gerek kalmayacak ölçüde dördüncü seviyede otonom teknolojilere dair çalışmalar başladı.

Otonom sürüşte süreç hızlanacak

Bilindiği üzere yaklaşık olarak 2-3 aydır marka tarafından bu testler kendi kullanıcıları aracılığıyla devam ediyordu. Beta testi için gönüllü olan sürücüler taarfından Tesla'nın veri toplamasına da yardımcı olunuyordu. Fakat üreticiler bu süreci hızlandırmayı düşünüyor.

Beta sürücülerinin sayısı artacak

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, bu sistemin ilerleyen dönemlerde daha da yaygınlaşacağını paylaştı. İki hafta içinde geelcek olan bir güncelemenin ardından ifade edilen beta testinin sürücülerinin sayısı daha da arttırılmış olacak.

Şu an için sürücülerin toplam sayısını açıklamayan Tesla, otonom teknolojilerin Minnesota'da devreye gireceğini söyledi. Böylelikle bu alanda beta testi sürücüsü olmak isteyenler de programa dahil olabilecek.

Yorumlar (0)