Elon Musk'ın hayalindeki Twitter nasıl olacak?

Twitter'ı satın alan Elon Musk, çalışanlarla gerçekleştirdiği soru-cevap etkinliğinde merak edilen konulara açıklık getirdi. Milyarder iş insanı; çalışan sayısını azaltma, sahte hesaplar, ironi etiketi, video içerikleri ve doğrulamış hesaplar ile ilgili yapılacak değişikliklerden bahsetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.06.2022, 10:47 Hakan Öksüz
Elon Musk'ın hayalindeki Twitter nasıl olacak?

Sosyal medya platformu Twitter'ı satın almak için yaklaşık 44 milyar dolarlık teklifte bulunan Elon Musk, önceki günlerde çalışanlarla bir soru-cevap etkinliği gerçekleştirdi. Platformu satın alacak olan Musk'ın, yapılacak değişiklikler üzerinde durduğu belirtildi. Peki Elon Musk'ın hayalindeki Twitter nasıl?

Sahte hesaplar tamamen temizlenecek

Uzay çalışmaları yürüten SpaceX ile elektrikli otomobil firması Tesla'nın CEO'su olan Musk, Twitter çalışanlarının sorularına yanıt verdi. Gelen bilgilere göre Musk, platformun 1 milyar aktif kullanıcıya sahip olmasını istiyor. Yapılması gereken ilk çalışmanın, "sahte hesapları tamamen temizlemek" olduğunu kaydeden Musk, "Benim nöbetimde bot hesaplara yer yok." dedi.

"Unvanların önemi yok"

Şirketin CEO'su olmak gibi bir arzusunun bulunmadığını aktaran milyarder iş insanı, "Unvanlar benim için önemli değil. CEO ya da CFO'nun kim olduğu önemli değil. İstediğim şey, bana kulak vermeniz ve isteklerimi anlamanız. Sizi bir çalışan olarak değil, Twitter'ı geliştirmek için yardımcı olan arkadaşlarım olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

Çalışan sayısı azaltılacak mı?

Çalışanların, Musk'a yönelttiği sorulardan biri de işten çıkarmaların olup olmayacağıydı. İşten çıkarma konusuna temkinli yaklaştığını söyleyen Musk, Twitter'ın bir şekilde kâra geçmesinin gerektiğini belirtti. Şu an şirketin giderlerinin çok fazla olduğunu aktaran milyarder girişimci, "Aksi halde Twitter ayakta kalamaz. Kâra geçmeliyiz. Bunun için de çalışan sayısı, makul bir seviyeye çekilmeli. Bu sürdürülebilir değil. Platforma gerçeken katkı sağlayan kişilerin endişelenmesine gerek yok." diye konuştu.

"İnsanları daha çok eğlendirmeliyiz"

Platformun, insanları daha fazla eğlendirmesi gerektiğine değinen Musk, kullanıcı sayısının ancak bu şekilde artabileceğini söyledi. Bunun için sadece Çin'de kullanılan WeChat platformunu örnek gösteren Musk, "WeChat, Çin'in dışına çıkınca herhangi bir değere sahip değil. Aynı Twitter için de geçerli. Platformu daha geniş kitlelere açmalıyız." dedi.

TikTok'un video algoritmasını övdü!

Konuşmasında TikTok'un algoritmasından da övgüyle söz eden Musk, "Twitter, haberleri ortaya çıkarma konusunda iyi ancak TikTok'un video sistemi daha başarılı. TikTok'taki videoların içeriğinden bahsetmiyorum. Bazıları çok saldırgan ve hoşuma gitmiyor. Ancak algoritması iyi. Bunu örnek alarak Twitter'daki videoları daha eğlenceli hale getirebiliriz. Mesela YouTube'un yaptığı gibi biz de video üreticilerine ödeme yapabiliriz. Bu ödeme, içerik üreticilerini teşvik edecektir." açıklamasını yaptı.

"Platformda ifade özgürlüğü önemli"

Milyarder iş insanı, en çok önem verdiği konuların başında ifade özgürlüğünün geldiğini söyledi. Kırmızı çizgileri aşmayan ve hakaret etmeyen herkesin Twitter'da istediği şeyi yazabilmesi gerektiğini kaydeden Musk, "İfade özgürlüğünden şunu kastediyorum. Yasal sınırları aşmadan fikirlerini ifade eden insanlar, istediğini paylaşmakta özgür olmalı. Ancak Twitter, bu içerikleri öne çıkarmak zorunda değil." dedi.

İroni etiketi gelebilir

Doğrulanmış hesap isteyen kişilerin, platforma ödeme yapması gerektiğini söyleyen milyarder girişimci, "ironi etiketi" fikrinden de bahsetti. Buna göre bir kişi, ironi amaçlı bir paylaşım yapıyorsa bu etiketi kullanabilecek. Böylece paylaşımın gerçek amacı anlaşılabilecek.

Yorumlar (0)