Elon Musk'ın hayali gerçek oluyor: İnsanlı deneyler başlıyor

Elon Musk’ın ‘Neuralink’ isimli projesinde, yakın zamanda insanlı ilk deneylere başlanması hedefleniyor. Sağlık sektöründe büyük bir gelişim sağlayacağı düşünülen yeni teknolojinin, kaybedilen vücut işlevselliğini geri getirmesi bekleniyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.01.2022, 10:26
Elon Musk'ın hayali gerçek oluyor: İnsanlı deneyler başlıyor

Farklı teknolojilere yatırım yapmaya devam eden ünlü girişimci Elon Musk'ın büyük projesi artık gerçek oluyor. 

İnsanlı deneyler başlıyor

Max Hodak ile birlikte Elon Musk tarafından kurulmuş olan ve sağlık ve Metaverse’de kullanılmak üzere beyin çipleri geliştiren Neuralink, insanlı ilk deneyler için Fremont California'da bulunan tesiste çalışacak olan bir klinik araştırma direktörü arıyor.

“Sağlık sektöründe ciddi bir gelişim yaşanabilir”

2016’da duyurulan Neuralink projesinin, "Felçli bir insanın akıllı telefonu, başparmak kullanan bir insandan daha hızlı kullanmasını imkan tanıyacağına” dikkat çeken Musk, konuya ilişkin yeni açıklamasında "Bunun, kuadriplejikler ve tetraplejikler gibi ciddi omurilik hasarları olanlar için, gelecek sene FDA (Gıda ve İlaç İdaresi) onayını almayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

“Vücut işlevselliği geri kazandırılacak”

Elon Musk'ın açıklamalarında, insan kafatası hizasında yeni beyin implantının yerleştirilmesi ve kablosuz şarj edilmesi hedefleniyor. Bununla birlikte omurilik yaralanması yaşayan bir insanın, ‘vücut işlevselliğini tam olarak geri kazandırmayı’ planlayan Neuralink, daha önce Pager adlı bir maymunda yapılan denemelerin videosunu yayınlamıştı.

Yeni teknoloji ile ilgili soru işaretleri bulunan kişiler için projeyi ''hatalı/eksik nöronları devrelerle değiştirmek'' ifadeleriyle özetleyen Elon Musk, insanlı denemelere geçildiğinde ciddi bir ivme kazanacaklarına inanıyor.

Yorumlar (0)