Elon Musk: Dünya yok olmadan Mars'a yerleşmemiz lazım!

SpaceX'in kurucusu ve CEO'su olan Elon Musk, Dünya'da büyük bir felaket gerçekleşmeden önce Mars'a yerleşim yeri kurulması gerektiğini ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.10.2020, 13:44 01.11.2020, 20:38
Elon Musk: Dünya yok olmadan Mars'a yerleşmemiz lazım!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve SpaceX gibi şirketler, Ay'a yolculuk yapmayı, daha sonra Mars'a gitmeyi ve burada bir yerleşim bölgesi oluşturmayı hedefliyor. 

SpaceX'in kurucusu ve CEO'su olan Elon Musk, kızıl gezegende kendi kendine yetebilen ve devam ettirilebilirlik için Dünya ile bağlantıya sahip olmayan bir kent kurmayı amaçladıklarını söyledi. 

Mars'ta yerleşim bölgesi kurmak için çalışmaların yürütüldüğünü belirten Elon Musk, Dünya'da büyük bir felaket meydana gelmeden önce söz konusu çalışmaların bitirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Elon Musk, kızıl gezegende oluşturulacak olan yerleşim bölgesinin Dünya ile bağlantıya sahip olmaması gerektiğini belirterek, aksi takdirde Mars'taki insan neslinin ortadan kalkabileceğini ifade etti. 

Kızıl gezegende kendi kendine yetebilen bir yerleşim bölgesinin Üçüncü Dünya Savaşı'ndan önce mi yoksa sonra mı kurulacağının bilinmediğini belirterek, söz konusu kentin kesinlikle Üçüncü Dünya Savaşı'ndan önce oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Elon Musk, bu nedenle kızıl gezegendeki yerleşim bölgesinin, muhtemel bir Üçüncü Dünya Savaşı'ndan önce kendi kendine yetebilecek bir duruma getirilmesi gerektiğini aktardı.

Yorumlar (1)
Kadir kapıcı deprem tahmincisi 3 yıl önce
Bence haklı Elon Musk