Elon Musk bi dur ya! Beyin çipiyle duyulamayan sesler duyulacak

Dünyaca ünlü teknoloji girişimcisi Elon Musk durmak nedir bilmiyor. Bu seferde üzerinde çalıştığı Neuralink projesiyle adından bahsettiren Musk, beyne yerleştirilen çiple insanların daha önce duyma aralığı dışında olan sesleri duyabileceğini iddia etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.08.2020, 13:20 01.08.2020, 18:19 Hanife
Elon Musk bi dur ya! Beyin çipiyle duyulamayan sesler duyulacak

Beyin-makine ara yüzleri geliştiren Neuralink şirketinin sahibi olan Elon Musk, üzerinde çalıştığı bir proje ile yine gündeme oturdu.

Şirket geçtiğimiz yıl ilk defa hangi teknoloji üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Elon Musk,  gizemli şirkete yönelik yaptığı bilgilendirmede, en önemli projenin felçli insanların bilgisayar ve telefonları kontrol etmesini sağlayacak teknoloji sağlamak olduğunu duyurmuştu.

Duyulamayan sesler duyulabilecek!


Musk yaptığı yeni açıklamada, insanlarla bilgisayar arasında doğrudan bağlantı kurmasını sağlayacak çipin insan beynine yerleştirilmesi hedefi ile çıktıkları yolda, üzerindeki çalışmaları süren bu teknoloji sayesinde insanların işitme aralığındaki normal frekans ve genişliklerin üzerine çıkabileceğini öne sürdü.

Musk’a göre bu teknoloji sayesinde insanlar, normalde duyulamayan sesleri duymasını sağlayacak.

Neuralınk neler vadediyor?

2016 yılında Elon Musk tarafından kurulan Neuralink adlı şirketin hedefi ise çok yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine ara yüzleri geliştirmek.

Geçtiğimiz aylarda söz konusu teknolojiye ilişkin yine açıklamalarda bulunan Musk, çip sayesinde 5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde insanların konuşmaya ve dil bilmeye ihtiyacı olmayacağını iddia etmişti.

Yorumlar (0)