Elektrikli scooter Lime, haftalık abonelik sistemine geçti

ABD'de başlayan ve ardından 24 ülkeye yayılan elektrikli scooter girişimi Lime, haftalık abonelik sistemini kullanıma sundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.12.2019, 16:26
Elektrikli scooter Lime, haftalık abonelik sistemine geçti

Webrazzi'de yer alan habere göre elektrikli scooter girişimi olan Lime, 5 dolara haftalık abonelik modeline geçiyor. Lime şirketinin kullanıcılarına elektrikli scooter ve bisikletler için sınırsız kilit açma imkânı veren haftalık abonelik modelinin ismi LimePass olarak duyuruldu. LimePass modeli mayıs ayından itibaren bazı ABD'li kullanıcılarca beta olarak kullanılabiliyordu.

LimePass bugünden itibaren ABD'de ve ocak itibarıyla Avustralya ve Yeni Zelanda'da yayına alınacak.

5 defadan fazla kullananlar için avantajlı

ABD kentlerinin çoğunda haftalık 4,99 dolar ücretle kullanılabilen LimePass ile Lime'ı kullanmak, haftada 5 kullanımdan sonra ücretsizmiş gibi düşünülebilir. Çünkü Lime scooter'ları tek kullanım için kiralamak 1 dolar tutuyor. 

Şu an için LimePass otomatik olarak yenilenmiyor, bu nedenle kullanıcıların her hafta uygulama üzerinden kendileri ödeme yapması gerekiyor.

Haftalık abonelik modeli bir ilk

Merkezi San Mateo olan Lime, haftalık abonelik hizmeti veren ilk mikromobilite şirketlerinden biri. Fakat genel olarak abonelikler kentsel hareketlilik yelpazesinde artan bir eğilim olduğundan hem Lyft hem de Uber aylık abonelik hizmeti veriyor. Uber diğerlerinden farklı olarak, şu anda araba taşımacılığı, yiyecek teslimi ve bisiklet/scooter sürüşlerini içeren, hizmetlerinin hepsinin bir arada bulunduğu bir abonelik modeli deniyor.

Lime'a göre sürücülerinin yaklaşık yarısı işe ya da okula gidip gelmek amacıyla bu hizmeti kullanıyor. Bu da kullanıcıların, hafta içi her iki yöne hareket etmek amacıyla Lime scooter veya bisiklet kullandıkları düşünüldüğünde  LimePass ile her birinin haftada en az 5 dolar tasarruf edeceği anlamına geliyor.

Türkiye'de de denendi

Elektrikli scooter ve bisiklet hizmeti sunan şirketler arasında Türkiye pazarına girmeyi hedefleyenler olmuştu. Ancak kullanımına başlanan elektrikli scooter girişimi yerli olan Martı oldu. 

Nüfus artışı ve bir türlü çözülemeyen trafik sorunu göz önüne alındığında İstanbul bu hizmetlerin yaygınlaşması gereken bir kent. İç pazarın yabancılara kaptırılmaması adına böyle yerli girişimlerin artırılması ise büyük önem taşıyor.

Yorumlar (0)