Ehliyet Randevu Nasıl Alınır?

Ehliyet Randevu Nasıl Alınır? sorusunun yanıtını arıyorsanız, online olarak oluşturmanız gereken randevular için şu aşamaları tamamlamanız gerekmektedir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.07.2020, 16:58
Ehliyet Randevu Nasıl Alınır?

Ehliyet almak isteyen kişilerin izlemesi gereken bazı adımlar bulunmaktadır. 

  • Nüfus Müdürlüğü'nün resmi sitesini ziyaret etmek,
  • Yapacağınız işlemi seçmek,
  • İşlemi gerçekleştireceğiniz ili seçmek,
  • Randevu almak istediğiniz İlçe Nüfus Müdürlüğünü seçmek,
  • Kişisel bilgilerinize dair alanları doldurmak,
  • E-posta adresinize gelecek olan doğruma kodunu giriş yapmak,
  • Uygun tarih ve saat seçimlerini yaparak randevuyu oluşturmak,
  • Randevu onayını online olarak gerçekleştirmektir.

Başvurularınızı yapabilmeniz için ödemeniz gereken güncel ehliyet harç ücretlerini vergi daireleri, anlaşmalı bankalar, GİB internet vergi dairesi, banka ATM'leri veya internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. En uygun ödeme seçeneğini kullanarak gerçekleştireceğiniz işlemlerin ardından oluşturulacak dekontları yanınızda bulundurmalısınız. Ehliyet ücretlerini ilk kez alacaklar veya ehliyet yenileme yapacaklar farklı tarifeler üzerinden yatırmalıdır.

Ehliyet Randevusu Alabilmek İçin Hangi Belgeler İstenmektedir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı sınavdan ve direksiyon uygulama sınavından başarılı bir şekilde geçen kişiler online olarak oluşturacakları ehliyet randevularına bazı belgelerle gitmelidir. Kimlik belgesi, sürücü sertifikası, öğrenime dair belge ve sağlık raporu, ödemeleri yaptığınıza dair dekontlar, 1 adet biyometrik fotoğrafınız, kan grubunu belirten belgeniz, elektronik ortamlarda oluşturulmuş adli sicil belgeniz şeklindedir.

Ehliyet İçin Sağlık Raporunu Nasıl Alabilirim?

Ehliyet sahibi olmak isteyenlerin tamamlaması gereken belgelerden birisi olarak sağlık raporu belirtilmektedir. Ancak kişilerin bu raporu nasıl alabileceklerine dair sorularını sıkça yönelttikleri görülmektedir. Ehliyet alabilmeniz için sağlık raporunu vermeye yetkili devlet hastanelerine, aile hekimleriniz tarafından sevk edilmeniz gerekmektedir. İstisnai durumlarla ilgili bilgi sahibi olmak ve doğrudan sağlık ocağından alınmayan rapor için sevkinizi istemek amacıyla bu kurum ve kuruluşlarla görüşebilirsiniz. İç hastalıkları ve göz poliklinikleri bulunan devlet hastanelerinden veya özel sağlık kuruluşlarından bu belgeyi alabilirsiniz.

Yorumlar (2)