Edevlet Giriş

Bu hizmetlerden yararlanmak isteyenlerin merak ettiği konuların başında e-devlet şifresi nasıl alınır? Sorusu gelmektedir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.06.2020, 22:24
Edevlet Giriş

Her alanda yapılan atılımlar insanların daha rahat yaşam sürmelerini ve eskisi gibi devlet dairelerinde saatlerce sıra beklemelerine son verilmiştir. En ufak bir işlemde dahi ilgili kurumlara gitmek zorunda olmanız ve takipleri de ilgili kurumlarda yapıyor olmak her açıdan olumsuzlukları beraberinde getirmekteydi. E-devlet ile artık işlemler çok daha kolay ve çok daha hızlı şekilde gerçekleşiyor. Elbette edevlet giriş işlemleriyle alakalı yapılması gerekenleri eksiksiz şekilde gerçekleştirmelisiniz. İnternet üzerinden giriş işlemleriyle alakalı olarak öncelikle şifre temin etmeniz gerekmektedir. Şifresiz herhangi bir şekilde sistemi giriş yapmanız mümkün değildir.

edevlet giriş

E-Devlet Şifre Nasıl Alınır?

Birçok hizmeti bünyesinde bulunduran e-devlet hızlı sonuç elde edebilmenin yanı sıra birçok işlemi de yakından takip etmenize fırsat sunmaktadır. Kendiniz ile ilgili hemen hemen her şeyi takip edebilmeniz ve hizmetlerden yararlanabilmeniz için de şifre temini gerekmektedir. Bu hizmetlerden yararlanmak isteyenlerin merak ettiği konuların başında e-devlet şifresi nasıl alınır? Sorusu gelmektedir. Öncelikle bilinmesi gereken en önemli ayrıntı sisteme girmek isteyen kişinin kimliğini doğrulaması gerekmektedir. Kimlik doğrulama işlemi yapılmadan herhangi bir şekilde şifre almanız ve sisteme girmeniz söz konusu değildir.

T.C. kimlik numaranızın bulunduğu kimlik ile herhangi bir PTT şubesine giderek E-devlet giriş şifresi almak istediğinizi belirtmelisiniz. Çok kısa sürede yapılan işlem ile birlikte geçerli şifrenizi temin edebilirsiniz. PTT şubelerine yapacağınız başvurularda kimlik olarak nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet ve evlilik cüzdanı gibi kimlikler kabul edilmektedir.

E-Devlet Giriş Nasıl Yapılır?

Şifrenizi temin ettikten sonra https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ sayfasına girerek kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. İlk giriş sonrasında kendi şifrenizi belirlemeniz hem güvenlik açısından hem de kolaylık açısından oldukça önemlidir. Edevlet giriş işlemleriyle alakalı internet bankacılığı yöntemini de kullanabilirsiniz. Elbette bunun için müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesinde ki sayfaya giriş yapmanız gerekecektir. Giriş yaptıktan sonra herhangi bir şekilde şifre girmeden doğrudan E-devlet kapısına girişi gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet şifresini unuttum diyenler için ise öncelikle bilinmesi gereken detay sisteme giriş yapıldıktan sonra cep telefonu numaranızın doğrulanmış olması gerekir. Cep telefonu numaranızı doğruladığınız taktirde şifrenizi unutursanız PTT’ye gitmenize gerek duymadan şifrenizi oluşturmanız mümkündür.

Anahtar Kelimeler: edevlet giriş, e-devlet şifresi nasıl alınır?, E-devlet giriş, E-devlet şifresini unuttum

Meta: Edevlet giriş işlemleriyle alakalı yapılması gerekenleri eksiksiz şekilde gerçekleştirmelisiniz. Giriş işlemleri öncesinde şifre temini önemlidir.

Yorumlar (0)