Ebeveynler, çocuklarını takip edebilecek!

Çin'in Guangzhou şehrinde bulunan okullarda akıllı saatler dağıtılıyor. Ebevynler, bu saatler ile çocuklarının konumlarını görebilme imkânına sahip oluyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.07.2019, 14:43 20.07.2019, 01:27
Ebeveynler, çocuklarını takip edebilecek!

Çin hükümeti, 2016 yılında 'Akıllı Kampüsler' projesi başlattı. Proje kapsamında Guangzhou'da bulunan 60 okuldaki 17 bin öğrenciye, ülkenin uydu navigasyon sistemi Beidou ile entegreli çip içeren saatler dağıtıldı. 

Çin'de birçok okul, öğrencilerin cep telefonu getirmesini yasaklıyor. Bu nedenle, akıllı saat yönteminin başarılı olacağı düşünülüyor. Proje ile, öğrencilerin hem derslerde dikkatlerinin dağılmaması hem de ebevynlerin çocukları için kaygılanmamaları amaçlanıyor.

Akıllı saatler sayesinde ebeveynler, çocuklarının gerçek zamanlı konumunu görebilme olanağına sahip oluyorlar.

Acil durumlarda ailelerini arayabiliyorlar

Saatin üzerinde tek bir tuş bulunuyor. Bu tuş, çocukların acil durumlarda ailelerini arayabilmelerine yarıyor.

Akıllı saati kullanan ilkokul öğrencisi Chen Şin, "Saati taktığımda annem ve babam evde olsalar bile benim nerede olduğumu görebiliyorlar. Onları istediğim zaman arayabiliyorum ve mesaj gönderebiliyorum." diye konuştu. 

Saate 'su alarmı' da eklendi 

​Saati geliştiren mühendislerden Zhu Yanjun, cihaza 'su alarmı' da eklediklerini ifade ederek, "Saat suya girdiğinde aileler haberdar olacak, böylece göl ve ırmaklardaki boğulma vakalarının azalacağını düşünüyoruz." dedi. 

Yerel makamlar, 'Akıllı Kampüsler' projesi dâhilinde tüm okullara yüz tanıma sistemli kapılar ve robotik eğitim asistanları getirileceğini bildirdi. Çin'de bulunan bazı okullarda 'akıllı kapı' uygulamaları da başladı.

​15 milyon nüfusa sahip olan şehirde 13 bin akıllı saatin daha dağıtılması bekleniyor.

Yorumlar (0)