Eba Test

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2020, 22:57 06.11.2020, 23:10
Eba Test

Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle ‘Eğitim Bilişim Ağı’ adı altında kurulan eba konu anlatımlı videolar, sesli anlatımlar ve görsellerle öğrencilere internet üzerinden eğitim vermeyi amaçlayan bir sistemdir. Konu anlatımın ardından öğrencilerin bilgilerini pekiştirebilmesi amaçlı tarama testlerine de eba sistemi içerisinde yer verilmiştir.

Eba Tarama Testleri

Eba tarama testleri’ internet üzerinden öğrencilerin bilgilerini ölçmeyi amaçlar. Tarama testleri öğrenciler için en az konu anlatımları kadar önemlidir. Öğrenci konu anlatımında öğrendiği bilgileri testlerdeki sorular üzerinde uygulama imkanı bulur. Günümüz öğrencileri bilgisayar ve internette uzun zaman geçirmekten zevk alırlar. Eba tam bu noktada öğrencilerin ilgisini çekmekte ve ders çalışmayı daha eğlenceli bir hale getirmektedir. Eba sistemi okul müfredatıyla paralellik gösterdiğinden öğrenciler hem okuldan hem de dilerlerse eba üzerinden dinledikleri konu anlatımlarının ardından ‘eba tarama testlerini çözerek bilgilerin hafızalarında yer etmesini sağlayabilirler. Eba tarama testleri öğrencilerin kedni seviyelerinin farkına varmalarına bu sayede de başarısız oldukları dersler ve konular üzerine yoğunlaşmalarına imkan sağlar.

Eba Tarama Testlerine Nasıl Giriş Yapılır

İnternet üzerinden Eba anasayfasına girilir. Eba sistemine öğrenciler Tc kimlik numaralarını ve oluşturdukları şifreleri girerek, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler ise MEBBİS ya da veliler gibi e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabilirler.

Eba sistemine giriş yaptıktan sonra site içerisinde bulunan tarama testlerine ulaşmanız mümkün. Tarama testleri her ders ve konuya uygun olarak ayrı ayrı düzenlenmiştir. İstediğiniz ders ve konunun tarama testine tıklayarak seviyenizi ölçebilirsiniz.

Kazanım Kavrama testleri (online eba testleri)  4.sınıftan 12.sınıfa ve LGS, YKS formatına uygun içeriklerle öğrencilerin internet üzerinden güncel sorulara hızla ve kolay yoldan ulaşmasına imkan tanır.

Eba Sistemine Test Yükleme

Eba, Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle düzenlenen testler haricinde öğretmenlerin kendi öğrencileri için özel testler yüklemesine olanak verir. Öğretmen girişi ile Eba uygulamasına giriş yaptıktan sonra anasayfada kenarda yer alan Dersler butonuna tıklayarak Sınavlar bölümünü seçiniz. Bölümde açılan yaprak testler butonuna tıklayarak testinizi bu bölüme kaydediniz. Kaydetmiş olduğunuz test Yaprak Testlerim bölümüne eklendikten sonra gönder seçeneğine basarak göndermek istediğiniz kişileri ve hangi tarih ve saat aralıkları içerisinde ulaşabileceklerini belirleyiniz ve gönderiniz. Hangi öğrencilerin gönderdiğiniz testleri tamamlayıp tamamlamadığını Çalışma Takibi başlığı altında inceleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)