E Posta Nedir?

Hemen hemen herkesin ihtiyaç duyduğu e posta’nın kullanım amaçları ve alanları oldukça geniştir. Her yaştan insan e posta kullanarak iletişim kurmaktadır.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.02.2021, 22:38
E Posta Nedir?

Yıllar önce hayatımıza girmiş olan e posta sisteminin sağladığı birçok fayda vardır. E posta, sanal dünyanın mektubudur. Yani bir nevi elektronik mektup olarak da adlandırılabilir. Eski zamanlarda çok popüler olan mektup sisteminin dijital dünyaya taşınmış hali olan e posta, teknolojinin ne derece geliştiğinin en büyük simgesi ve kanıtıdır. E posta sistemi ile sadece mektup ya da düz metin değil, fotoğraf ve video gibi çeşitli içeriklerde gönderilebilir. Günümüzün en hızlı ve etkili iletişim biçimlerinden biri olan e posta, özellikle kurumsal şirketlerin vazgeçilmez araçlarından birisidir. Şu anda gmail, Outlook, mynet ve Hotmail gibi çeşitli birçok e posta sistemi bulunmaktadır. İstediğiniz e posta servisini seçerek kendinize kolayca bir e posta adresi oluşturabilirsiniz.

Nasıl E Posta Hesabı Oluşturulur?

Dijital ortamda birbirinden farklı ve kendine has özellikleri olan birçok e posta servis sağlayıcısı bulunmaktadır. Bu servislerin hemen hemen hepsi, ücretsiz bir şekilde hizmet vermektedir. Yani eğer isterseniz, hiçbir ücret ödemeden istediğiniz e posta servisine üye olabilirsiniz. Bu tarz e posta servislerine üye olmak oldukça basittir. E posta servislerine üye olmak için ilk öncelikle seçtiğiniz e posta servisinin sitesine gidin ve sitede gördüğünüz üye ol kısmına tıklayın. Burada sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bilgileri girdikten sonra mail adresinize bir isim bulmalısınız. ……..@gmail.com ya da …..outlook.com gibi. Daha da detaylandırmak gerekirse servis sağlayıcı sitenin uzantısından önce gelen kısma bir kullanıcı adı bulmalısınız. Kullanıcı adı kısmını da hallettikten sonra kayıt işlemini tamamlayabilir ve e posta sisteminin sunduğu harika hizmetlerden ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Yorumlar (0)