E-Nabız Nedir? Nasıl Kullanılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2020, 22:57
E-Nabız Nedir? Nasıl Kullanılır?

E-Nabız 2015 yılının Ocak ayı itibariyle, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bir sağlık hizmetidir. Bu hizmeti daha iyi kullanabilmeniz için, e-nabız nedir ve nasıl kullanılır hakkında detaylı bir inceleme yapabiliriz.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan e-nabız sistemi aslında bir kişisel sağlık sistemidir. Randevu işlemlerinizden tutun da tahlil sonuçlarını görüntüleme gibi pek çok sağlık hizmetinden faydalanmanızı kolaylaştırıyor. Ayrıca kişisel sağlık bilgilerinizi de takip edebiliyorsunuz. Boy, kilo gibi bilgilerinizi girerek risk faktörlerini hesaplayabilirsiniz. Sadece şahsınız için değil, vesayetiniz altında olan çocuklarınız için de bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Randevu Alın ve Randevu Takibi Yapın

E-nabız platformunda randevu almak ve bunun gibi diğer sağlık hizmeti alanlarında işlem yapabilmeniz için öncelikle kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt işlemini doğrudan yapabildiğiniz gibi E-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz. Burada tek dikkat etmeniz gereken detay, e-nabız ve e-devletin farklı hizmetler olduğudur. E-nabız için farklı bir kullanıcı şifresi gerekiyor. Bu işlemler karışık geldiyse ya da e-devlet şifreniz yoksa aile hekiminizden kayıt oluşturmasını isteyebilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile kayıt yaptırdıktan sonra bu bilgileri girerek hesabınıza ulaşabilirsiniz. Daha sonra "randevu" butonunu kullanarak en uygun zaman için randevu alabilirsiniz. Yalnızca yeni randevuyu değil, geçmiş ve gelecek tarihli tüm randevuları görebilirsiniz. Almış olduğunuz randevuyu yine bu kısımdan iptal edebilirsiniz.

Tahlil Sonuçları ve Reçeteleri Görüntüleyin

Eskiden sayfalar dolusu dosyalarla hastaneden hastaneye gezilirdi. İçinde tahlil sonuçları ve teşhis bilgilerinin olduğu bu dosyalar hasta için de doktor için de son derece mühim bilgilerdi. Şimdi ise tüm sağlık bilgileriniz e-nabız uygulaması ile tek bir yerde toplanıyor. Böylece oradan oraya kâğıt yığınları taşımak zorunda kalmıyorsunuz. 2015 yılından itibaren yapılan tüm tahlil sonuçlarını tek sayfada görebilirsiniz. Ayrıca yazılmış reçeteler ve kullanılan ilaç bilgileri de ayrı olarak görüntülenebilir. Bu bilgilere yalnızca siz ulaşabilirsiniz. Eğer muayene olduğunuz doktorun görmesini isterseniz doğrudan onunla paylaşabilirsiniz ya da cep telefonunuza gelen onay kodunu vererek sistem üzerinden görmesini sağlayabilirsiniz. E-nabız ile yalnızca tahlil ve reçete bilgilerine değil, röntgen gibi görüntüleme testlerinin de sonucuna ulaşabilir ve paylaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)