E- Kampüs Sistemi

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.10.2020, 00:48
E- Kampüs Sistemi

Üniversite eğitimini online olarak alma imkanı sunan e-kampüs sistemi iletişim ve öğrenme teknolojileri üzerine odaklanarak etkileşimi üst düzeye çıkarmayı hedefler. Bu şekilde öğrenme motivasyonunu artırma hedefi ile çalışan sistem uzaktan ve açık öğrenme hizmetini bütün bir paket şeklinde sunar. Modüler bir yapıya sahip, sistematik tasarımına modüller eklenebilir ya da çıkartılabilir.

E- Kampüs Sistemi Bileşenleri

Aralık 2015 yılında hayata geçen bu ders çalışma platformu içerisinde şu bileşenler bulunur:

* Öğrenme Yönetim sistemi

* Öğrenen analitiklerin takibi

* Canlı ders platformu

* Mobil uygulama

Farklı ders malzemeleri ile öğrenme sağlanmakta ve ek bir materyale gereksinimi olmadan istediğiniz yerden öğrenme imkanı kullanabilmektesiniz. Sistem içerisindeki dersler ünite tabanlıdır. Sisteme kayıt olan öğrencilerin farklı öğrenme tercihi ve özelliklerine sahip olmaları göz önünde bulundurulur. Bu şekilde video, ses, metin ya da etkileşimli olarak dersler e-kampüs de sunulur.

E- Kampüs Sistemine Nasıl Girilir?

Uygulamaya giriş yapabilmek için AÖF öğrencisi olunmalıdır. AÖF öğrencisi olanlar daha önce hiç uygulamaya giriş yapmamış ise giriş yapabilmek için AÖF bürolarından şifre almalıdır. Şifre ile uygulama ekranından giriş yapılabilir. TC numarası ve AÖF şifresi ile bir çok farklı işlemi tek bir uygulama üzerinden yapma imkanı veren bu otomasyona giriş sağlanabilir. Öğrenci olmayan kişiler diğer kullanıcı girişi üzerinden giriş yapabiliyor.

E- Kampüs Sisteminde AÖF Kitapları

Anadolu Üniversitesi açık öğretim ders kitapları AÖF büroları üzerinden ücretsiz olarak öğrencilere veriliyor. Kitapları zarar gören ya da bürolara kadar gitmek istemeyenler ise e-kampüs üzerinden ders kitaplarına ulaşabilirler. Ders kitapları yanında AÖF sınav ve çalışma konuları da yine uygulama üzerinden takip edilebilir. Uygulama ile istediğiniz zaman istediğiniz yerden ulaşım sağlanabilir. AÖF şifresi ile uygulamaya bağlanmak yeterlidir.

Yorumlar (0)