E Devlet Dava Sorgulama Sistemi

Sisteme giriş yapmak için öncelikle e devlet kullanıcısı olmanız gerekmektedir. E devlet kullanıcısı iseniz TC kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.06.2020, 23:03
E Devlet Dava Sorgulama Sistemi

Adalet Bakanlığı’nın katkılarıyla e devlet uygulamasına kazandırılan dava dosyası sorgulama sistemi son derece pratik ve kullanışlı bir e hizmettir. Vatandaşların davalarını kolayca öğrenebilmesi ve takip edebilmesi için sağlanmış bir uygulamadır. Uygulama sayesinde güncel davalarınızı ve son durumunu takip edebilirsiniz.

Sisteme giriş yapmak için öncelikle e devlet kullanıcısı olmanız gerekmektedir. E devlet kullanıcısı iseniz TC kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne dava dosyası sorgulama yazmalısınız. Çıkan sayfada hakkınızda açılmış bir dava olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Eğer “Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunmamıştır” yazısıyla karşılaşırsanız bir davanız olmadığını görmüş olursunuz.

E devlet dava dosyası sorgulama sistemiyle sadece adınıza açılmış bir dava olup olmadığını değil davanızın hangi aşamada olduğu, davanın konusunu ve içeriğini, dava tarihi ve dosyanın ne durunda olduğu, temyiz sürecini de takip edebilirsiniz. Her gün binlerce davanın açılıp sonuçlanması sebebiyle sistem sürekli güncellenmektedir. Sistemi belli aralıklarla takip etmeniz davanızın son durumuyla ilgili daha net bilgilere sahip olmanıza yardımcı olur.

E Devlet Dava Dosyası Sorgulama Nedir?

E devlet dava dosyası sorgulama e devletin vatandaşlarına sunduğu bir e hizmettir. Mahkemelerin yoğunluğu ve davalar hakkındaki belirsizlikleri minimuma indirmek için sunulmuş olan bu e hizmet vatandaşların davalarına kolayca ulaşabilmesini sağlamaktadır. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin (UYAP) e devlete adapte edilmesiyle davaların son durumları vatandaşların da bilgisi dahiline sunuldu. Adalet Bakanlığı’nın desteğiyle sunulan bu e hizmet gibi icra davası sorgulama sistemi de vatandaşların kullanımına açılmıştır. İcra davanız var ise icra davanızın son durumunu bu uygulamayla kolayca öğrenebilir, takip edebilirsiniz. Bu e hizmet için de e devlet kullanıcısı olmanız gerekmektedir. Aynı şekilde e devlete giriş yaptıktan sonra icra davası sorgulama yazarak davanızın hangi aşamada oluğunu öğrenebilirsiniz.

E Devlet Dava Sorgulama İçin Gerekenler

E devletten dava sorgulaması yapabilmek için e devlet kullanıcısı olmanız şarttır. E devlet kullanıcısı olmak için şifre oluşturmanız gerekmektedir. Bir şifre oluşturduktan sonra kolayca sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı’nın e hizmetlerinden kolayca yararlanabilirsiniz. Adli sicil sorgulama, bireysel başvuru, dava dosyası sorgulama gibi işlemler Adalet Bakanlığı’nın e hizmetlerindendir. Dava dosyası sorgulamak için arama kutucuğuna dava dosyası sorgulama yazmanız gerekmektedir. Sistem sürekli faal olduğu için davalarınızın durumu her an değişebilir. Sık sık sisteme giriş yaparak davalarınızı takip etmek herhangi bir hak kaybına uğramanızı engeller.

Yorumlar (3)
Suat yazucı 4 yıl önce
Dava dosyam
Mithat.semizoglu 2 yıl önce
Salih Güngör 1 yıl önce
Erdek Asliye hukuk