DXOMARK, Huawei P40 Pro'yu inceledi!

Huawei P40 Pro'yu inceleyen DXOMARK, "bugüne kadar test ettiğimiz..." diye başlayan değerlendirmesinde, "Olağanüstü bir iş! Her koşulda kusursuz!" ifadelerini kullandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.05.2020, 15:50
DXOMARK, Huawei P40 Pro'yu inceledi!

"Her koşulda net fotoğraf" iddiasıyla sunulan Huawei P40 Serisini inceleyen DXOMARK, bugüne kadar test edilen tüm cihazlardan daha iyi olduğunu belirttiği Huawei P40 Pro'nun otomatik netlemesine tam puan verdi.

Huawei P40 Pro kamera sistemi için "her koşulda kusursuz" ifadesini kullanan DXOMARK, gerçek hayat çekimlerinde ve laboratuvar testlerinde otomatik netleme sorunu bulunamadığını bildirdi.

DXOMARK, Huawei P40 Pro için yaptığı incelemede şu ifadeleri kullandı:

"Huawei'nin tüm piksellerde çift faz algılamalı yeni oto odaklama sistemi, testlerimizde olağanüstü bir iş çıkardı ve P40 Pro'nun otomatik netlemesini bugüne kadar test ettiğimiz diğer tüm cihazlardan daha iyi hale getirdi. Performans, aydınlık dış mekan sahnelerinden çok düşük ışığa kadar her koşulda kusursuzdu ve test kullanıcılarımız, gerçek hayat çekimlerinde veya laboratuvar testlerimizde otomatik netleme sorunları bulamadılar.

Laboratuvarda otomatik odaklama çok hızlı ve tüm ışık koşullarında tutarlı bir şekilde doğru odaklanma sağladı. P40 Pro otomatik odaklama, fotoğraf makinesini odaktan çıkardıktan sonra hem kısa hem de uzun gecikmeler için anında ve çok güvenilir bir şekilde odağa kilitlendi."

Huawei P40 Pro'nun kamera özellikleri

Huawei P40 Serisi telefonlar, kullanıcılara sunduğu Octa PD Otomatik Odaklama özelliği ile doğru netlik konusunda tüm rakiplerinden birkaç adım daha öne çıkıyor.

Netlemek artık sorun değil

Huawei; mobil cihaz fotoğrafçılığı için netliği ve odaklanmayı artık bir sorun olmaktan çıkarttı.

Huawei P40 Serisi, yüksek çözünürlük ve yüksek hızlı odaklama sunan 50MP HUAWEI Ultra Görüntü Sensörü ile parmak ısırtıyor.

Her piksel iki fotodiyot barındırıyor

Her piksel, otomatik netlemeyi desteklemek için iki fotodiyota sahip.

Varsayılan kamera modu, 4 pikseli bir 2,44 mikrometre boyutunda bir süper piksele birleştirerek, her pikselin 8 fotodiyotun otomatik odaklama amacıyla çalışmasını sağlayarak sharpen (keskin) odaklama sağlıyor.

Düşük ışıklı ortamlar ve küçük nesneler

Huawei P40, düşük ışıklı ortamlarda veya küçük nesnelere odaklanmada hızı ve doğruluğu artırıyor. Sokak ve spor fotoğrafçılığına uygun hareketli nesneleri yakalama kabiliyetine sahip. Video çekimi sırasında sürekli odak izleme yapılıyor.

Lazer sensör

Huawei P40, Full Pixel Octa PD AutoFocus'u desteklemenin yanı sıra, bir lazer sensöre de sahip.

Mesafeyi ölçebilen ToF kamera

Huawei P40 Pro ve Huawei P40 Pro Plus, daha da net bir odak elde etmek için mesafeyi açıkça ölçebilen bir ToF kamerayı barındırıyor.

Otomatik odaklama (AF), kamera performansının temel bir parçasını oluşturuyor.

Sadece kamera odağı nesneye hızlı ve doğru bir şekilde yaklaştığında net ve keskin fotoğraflar çekilebiliyor fakat akıllı telefonlar daha yüksek çözünürlüklü sensörler alıyor. Tek piksel boyutu mevcut teknolojik sınırları aştı.

Günümüzde birçok sensör artık Çift PDAF'ı desteklemiyor ve odaklama yeteneğinde bozulmaya sebep oluyor.

Huawei Ultra Vision Sensör

Huawei P40 Serisi için Huawei Ultra Vision Sensörü ile birlikte gelirken, Huawei, fotoğraf performansını etkileyebilecek üç temel faktörü, dinamik aralığa, gürültü azaltmaya ve odaklama hızına büyük önem verdi.

Loş ışık gibi zorlu aydınlatma ortamlarında daha hızlı Tam Piksel Octa PD Otomatik Netleme sağlamak için 2.44 mikrometre boyutunda piksel kullanıyor.

Yorumlar (0)