Duruşmaya elektronik kelepçeyle geldi!

Kanada ile Çin arasında gerilimi artıran Huawei yöneticisi Mıng Vancou'nun ABD'ye iadesine ilişkin süreçte son aşamaya gelindi. Vancou, duruşmaya ayağındaki elektronik kelepçeyle geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.01.2020, 22:49
Duruşmaya elektronik kelepçeyle geldi!

Kanada ile Çin arasında gerilime yol açan Huawei yöneticisi Vancou'nun ABD'ye iadesine ilişkin süreçte son aşamaya gelindi. Kanada’nın Vancouver kentindeki British Columbia Yüksek Mahkemesinde başlayan duruşmalar serisinin cuma gününe kadar süreceği tahmin ediliyor.

Duruşmaların ardından Vancou’nun ABD’ye iade edilip edilmeyeceğine, British Columbia Yüksek Mahkemesi Hakimi Heather Holmes karar verecek. Vancou'nun ABD'ye iadesine karar verilmesi dutumunda bu konunun ABD ile Çin arasında yeni bir soruna yol açacağı öne sürülüyor.

Kanada ile Çin arasında son bir yıldır artan sorunların ele alınacağı Kanada-Çin Özel Komitesi, Kanada’nın başkenti Ottawa’da toplandı. "Kanada-Çin Özel Komite toplantısı"nın, Vancou’nun mahkemesi ile aynı gün çalışmalarına başlaması, basında tartışmalara neden oldu.

Çinli teknoloji devi Huawei’in sahibi Ren Zhengfei’nin kızı ve şirketin CFO'su Mıng Vancou’nun, "ABD’nin İran yaptırımlarını delmek için sahtekarlık yaptığı" gerekçesiyle 1 Aralık 2018'de Kanada’nın Vancouver Havalimanı’nda tutuklanmıştı.

Vancouver’da 3 gün devam eden duruşma sonrası mahkeme, Mıng’ın 10 milyon Kanada doları kefaletle serbest bırakılması kararını vermişti. 

Yorumlar (0)