Dünyanın 'video oyun' istatistiği: 3 milyar insan oyun oynuyor

Yapılan yeni bir araştırmaya göre tüm dünyada 3 milyardan fazla insan video oyunlarıyla vakit geçiriyor. Bu da tüm dünya nüfusunun yüzde 40'ına denk geliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.08.2020, 22:40
Dünyanın 'video oyun' istatistiği: 3 milyar insan oyun oynuyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten dolayı uygulanan kısıtlamalarla birlikte evde kalma süresi arttı. Dolayısıyla video oyunlara ilgi de her zamankinden daha üst seviyeye ulaştı.

DFC Intelligence'in yapmış olduğu yeni bir araştırmaya göre dünya üzerinde 3 milyardan fazla insan video oyunlarla vakit geçiriyor. 

Dünyanın yüzde 40'ı video oyun oynuyor

Başka bir ifadeyle dünya üzerinde yaşayan her 10 kişiden 4'ü, yani nüfusun yüzde 40'ı video oyunlar oynamayı tercih ediyor.

Aynı raporda yalnızca cep telefonlarından oyun oynayanların sayısı ise toplamdaki sayının yaklaşık yarısını oluşturuyor.

Bilgisayar üzerinden oyun oynayan oyuncuların ise mobil üzerinden oyun oynayan oyunculara yaklaştığı ve yaklaşık olarak 1.5 milyara yaklaştığı kaydediliyor. Konsol kanadında ise oyuncu sayısı 250 milyona ulaştı bile.

Konsolun harcama miktarı daha fazla

Yapılan araştırmada konsol kullanıcı sayısının PC ve mobile göre daha az olmasına karşın yapılan harcamalara bakıldığında çok daha önde gidiyor. 

Yorumlar (0)