Dünyanın umudu Türk Işını: Koronavirüsü yendi!

Dünya gözlerini Türkiye’ye çevirdi! Dünyada ilk kez Türk Işını tedavisi Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'nde, koronavirüs hastasına uygulandı. Türk Işını tedavisi sonucu yoğun bakımdaki yatan hastanın 3 ayrı tahlilinin ardından korona test sonucu negatif çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.06.2020, 00:57 27.06.2020, 02:40 Hanife
Dünyanın umudu Türk Işını: Koronavirüsü yendi!

25 Haziranda, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran M.O.'ya adındaki vatandaşa koronavirüs tanısı konuldu.



M.O’nun koronavirüs septomlarının ilerlemesiyle yoğun bakıma kaldırıldı. Türk bilim insanları durumu ağırlaşan hastaya dünyada ilk kez ultra viyole ışın tedavisi başlatıldı.

Korona test sonuçları negatife döndü
 


Türk Işın Tedavisi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ve ekibi tarafından uygulanan ışın tedavisi sonrası koronavirüs hastasına; akciğer derinliklerinden, kan ve solunum yolundan yapılan 3 ayrı tahlilde koronavirüs(Covid-19) testleri negatif çıktı.

Doktorlar tedavisi devam eden M.O’nun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ekibi ile operasyonu gerçekleştiren Türk Işın Tedavisi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, elde ettikleri bu başarıyı düzenledikleri basın toplantısıyla tüm dünyaya duyurdu.



Gedik: Umut ışığı Diyarbakır'da çıktı

 

Türk Işın Tedavisi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, bu tedavinin ilk kez Diyarbakır'da uygulanmasının önemine değinerek, şu ifadelere yer verdi:




Gedik: Başarıya biz de susamıştık



Gedik: Türk milletine armağan etmek istiyorum



Gedik: Dünyanın kabul ettiği bu yöntem, Türk Işını olarak tescillenecek

Türk ışın tedavisini daha önce Amerika'da planladıklarını fakat bu uygulamanın Türkiye'nin başarısını yansıtmak için Diyarbakır'da gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Gedik, sözlerini şöyle sürdürdü: 




Gedik: Diyarbakır adına gurur verici bir tablo




Gedik: Dünyada bir ilk olmaz özelliği taşımakta


Yorumlar (0)