Dünyanın en zengini daha da zengin oldu!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) Jeff Bezos'u vurmadı. Dünyanın en zengini olan Bezos, daha da zengin oldu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.07.2020, 16:11
Dünyanın en zengini daha da zengin oldu!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünya genelinde ekonomiyi sarstı ancak dünyanın en zengini olan Jeff Bezos bu durumdan hiç de etkilenmedi. 

Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'un serveti iyice arttı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Amazon şirketine ait hisselerin yüzde 4 düzeyinde artış gösterdiği, sonuç olarak şirket hisselerinin yüzde 11'i kendisine ait olan Jeff Bezos'un servetinin 171.6 milyar dolara çıktığı ifade edildi. 

Dünyanın en zengin insanı olarak nitelendirilen Jeff Bezos'un serveti, 2018 yılının Eylül ayında 167.7 milyar dolar olarak duyurulmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan mağazalar yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle kapanırken, Amazon bu süreçte çevrimiçi (online) satışlardan ciddi bir kazanç sağladı. 

Diğer yandan, maaş ve personel güvenliği bakımından eleştirilen Amazon, saha çalışanları için toplam 500 milyon dolar tahsis etti. 

Jeff Bezos, şirket hisselerinin yüzde 25'ini geçen sene boşanma tazminatı olarak MacKenzie'ye vermişti. 

Açıklanan son verilere göre, MacKenzie'nin de serveti artış göstererek 57 milyar dolara ulaştı. Böylece, MacKenzie, dünyanın en zengin 12'inci insanı olarak kayıtlara geçti. 

Yorumlar (0)