Dünyanın en iyileri içerisinde! Milli Deniz Topu gemiye çıkıyor

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından üretilen ve yakın zamanda deniz testleri yapacak Milli Deniz Topu için 3 ülkeyle sözleşme imzalama seviyesine gelindi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.06.2022, 16:58 12.06.2022, 09:59
Dünyanın en iyileri içerisinde! Milli Deniz Topu gemiye çıkıyor

Makine Kimya Endüstrisi, EFES-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı çerçevesinde oluşturulan sergi alanında, ağır ve hafif silah sistemlerine yönelik ürün çalışmalarının örnekleri sergilendi.

484 ana üründen 62’si sergilendi

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, firma olarak tecrübe ve teknolojinin bir araya geldiği noktada bulunduklarını, tatbikatta yer alan 484 ana üründen sadece 62'sini sergilediklerini dile getirdi.

Tatbikat çerçevesinde 37 müttefik ve dost ülkenin bakanlarına, askeri ataşelerine ve temsilcilerine ev sahipliği yapmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu vurgulayan Akdere, "Bu kapsamda kendimizi, oluşturduğumuz geniş geliştirme çalışmaları, gösterebildiğimiz ve ifade edebileceğimiz için çok mutluyuz. Bunun yanı sıra kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını daha iyi belirlediğimiz ve tecrübe aktarımı sağladığımız bu ortamda bulunmakta bizler için gurur verici bir durum” şeklinde ifade etti.

Akdere, son dönemlerde yaptıkları ataklarla "yapılmayanı yapma" amaçları olduğunu söyleyerek, “Bu yolda birçok yeniliği de envanterimize kazandırdık ve kazandırmaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” dedi.

Patlayıcı testleri de başarılı geçti

Firmanın gerçekleştirdiği Milli Deniz Topu Projesi'yle ilgili bilgi aktaran Akdere, "Yürüttüğümüz projeler içerisinde en önemlilerden bir tanesi Milli Deniz Topu diyebilirim. Merakla takip edilen ve kara test çalışmalarını sonlandırdığımız Milli Deniz Topu'nun kontrol, seyir ve liman atışlarını da gerçekleştireceğiz. Deniz Topu Projesi ile çok güzel bir başarıya imza atmış olacağız. Bu şekilde büyük bir açığı da kapatacağız. Deniz topu, envanterde olması gereken en önemli ihtiyaçlardan bir tanesiydi. Tamamıyla milli ve yerli olan bu projeyi değerli çözüm ortaklarımız ve çalışma arkadaşlarımızla beraber hayata geçiriyor olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz. Silah sistemini tamamıyla bitirdik ancak en mühim ihtiyaçlardan bir tanesi de 76 milimetre mühimmatıydı. Bu cephanenin de testlerini gerçekleştirdik. Ve sonuca başarıyla ulaştığımızı sizlere aktarıyor olmaktan gurur duyuyoruz. 76 milimetre cephanesi de milli ve yerli olarak ilerleyen günlerde değerli kuvvetimizin hizmetine sunacağız” ifadesinde bulundu.

“En kısa sürede sahada göreceğiz”

Milli Deniz Topu'nun gemi üzerine entegre edileceğini dile getiren Akdere, “Kara atışlarını bitirdik. En kısa sürede gemi üzerinde de göreceğiz. 60 saniye içerisinde 80 atış gerçekleştirebileceğimizi, hiçbir problemin olmadığını da gördük. Gereken prosedürlerin tamamı bitti. İlerleyen günlerde gemiye çıkacağız ve kalan iki test sürecini bitirerek envantere katacağız" dedi.

3 ülke ile sözleşme imzalama düzeyine gelindi

Birinci önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacını gidermek olduğunu söyleyen Yasin Akdere, "Ama bunun yanı sıra müttefik ve dost ülkelerden 3 tanesiyle, Deniz Topu Projesi ile ilgili sözleşme imzalama düzeyine ulaştık" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)