Dünyanın en hızlı kara aracı test edilmeye hazır

Dünyanın en hızlı aracını üretmek için projeler yürüten İngiliz şirketi Bloodhound Land Speed Record (BLSR) geliştirdiği son aracı test etmeye hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.10.2019, 14:00 21.10.2019, 23:51
Dünyanın en hızlı kara aracı test edilmeye hazır

Kalahari Çölü'ndeki Hakskeenpan pistine getirilen araç dünyanın en hızlı kara aracı olabilmek için gün sayıyor. Daha önce de teste tabi tutulan araç bir takım sorunlar nedeniyle rekor denemesinde başarılı olamamıştı. Ancak İngiliz iş insanı Ian Warhurst'ün yardımıyla proje tekrar gündeme geldi ve araç üzerindeki çalışmalar devam ettirildi. Araç dünyanın en hızlı kara aracı rekoru denemesini yapmak üzere Kalihari Çölü'nün Hakskeenpan pistine getirildi. 

Dünyanın en hızlı aracı olması için üretilen BLSR'nin 800km/sa hızda nasıl bir performans sergileyeceği incelenecek. Eğer Bloodhound LSR testten başarıyla geçerse 2020 yılında dünyanın en hızlı kara aracı olmaya hak kazanacak. 

Hız denemesi yapılırken testlerin asıl amacı aracın dururken ve yavaşlarken hız kontrolünü nasıl yaptığını görebilmek. Testler yapılırken her testte aracın hızı 80km/sa arttırılarak ve araç maksimum 800km/sa hıza ulaşacak. Şirketin asıl amacı ise ses hızını (1235km/sa) da geçip saatte 1600km hıza ulaşabilecek bir araç üretmek. 

Hızlı sürüşün beraberinde getirdiği aşırı zorlanmalara karşı dayanıksız kalan aracın jantları yerine çöl ortamına özel olarak üretilmiş katı alüminyum jantlar kullanıldı. Sivri burun kısmı ve kuyruk yüzgeci hava akışının en iyi şekilde sağlanması için tasarlandı ve araca monte edildi. Araç artık dünyanın en hızlı kara aracı olması için test edilmeye hazır.

Yorumlar (0)